Két hónapot követően zártunk ismét kapott gól nélküli bajnoki mérkőzést, a Budaörs ellen 0-0 után pedig szerdán este újabb feladat vár csapatunkra, immár a MOL Magyar Kupában. A hétvégéről és az Újpesti elleni kupacsatáról kapusunkkal, Horváth Andrással beszélgettünk.


BudafokiMTE.hu: Mennyit ér a Budaörs ellen vasárnap megszerzett egy pont, figyelembe véve az előzményeket?

Horváth András: A helyén kell kezelni a döntetlent és értékelni kell a pozitívumokat. Nyilvánvalóan csalódottak voltunk a lefújás után az öltözőben, mert győzni akartunk, de nem szabad mindenben a rosszat látni. Abból ugyanis nem lesz olyan előrelépés, mint amilyenre mi vágyunk. Ez az egy pont jó alapot jelent, amire építkezhetünk a folytatásban.

Az például egy pozitívum, hogy augusztus 22. óta először zártunk bajnoki mérkőzést kapott gól nélkül. 

Csizmadia Csaba azt kérte, hogy hátul legyen meg a stabilitás és ezt sikerült megvalósítanunk A szervezett védekezésünknek köszönhetően a Budaörsnek nem volt sok gólszerzési lehetősége. Nagyon fontos, hogy segítsük, biztassuk egymást hátul, adjunk önbizalmat a másiknak, mert csakis így, valódi csapatként működve lehetünk eredményesek. Ha valaki nem áll be a sorba, abból semmi jó nem származik.

Az Újpest elleni MOL Magyar Kupa-mérkőzésből mit lehet kihozni? 

Fel kell használnunk ezt a kilencven percet arra, hogy meccsszituációban próbáljuk megcsinálni mindazt, amit az edzéseken is gyakorolunk. Tudjuk, hogy a címvédő ellen nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de sokszor történt már olyan egy kupasorozatban, hogy Dávid legyőzte Góliátot, azaz a papíron gyengébb csapat jutott tovább. Különösen akkor, amikor csak egy mérkőzés dönt a továbbjutásról. Jöjjön az Újpest és küzdjön meg a győzelemért, mi viszont nem fogjuk olcsón adni a bőrünket.

Szükséges egyfajta fontossági sorrendet felállítani a bajnokság és a Magyar Kupa között?

A legfontosabb, hogy a bajnokságban előrelépjünk, szerintem ez elsőbbséget élvez. Ettől függetlenül nem feltartott kezekkel megyünk ki a pályára az újpestiek ellen.

A kupameccsen ki védi a kapunkat?

Egyelőre nem tudom, hogy kinek szavaz bizalmat a szakmai stáb, de bármelyikünk is áll a gólvonalon szerdán, meg fogja oldani a feladatot. A kapusnak egy ilyen mérkőzés lehetőséget teremt, hogy megmutassa magát, mert az Újpest próbál majd nyomást helyezni a védelmünkre, a kapunkra. Mindenesetre mi készen állunk a feladatra!

Akár a “nyerőember” szerepre egy tizenegyespárbajban? 

Azt hiszem, a büntetőkig nem szeretnénk eljutni. Jobb lenne a rendes játékidőben vagy legkésőbb a hosszabbításban a magunk javára fordítani a párharcot.