Szeptember vége óta, vagyis nagyjából egy hónapja Gabala Krisztián irányításával készül vasárnapi bajnoki ellenfelünk, a Budaörs, amely az edzőváltás óta a megszerezhető tizenkét pontból ötöt gyűjtött össze. A dorogi gólnélküli döntetlent követően 3-0-ra legyőzte a vendég Tiszakécskét, majd a Szombathelyi Haladás elleni idegenbeli vereség után legutóbb 1-1-re végzett a Szentlőrinccel.

A budaörsiek éveken keresztül egyfajta mumusunknak számítottak. A 2012/2013-as szezonban még az NB III-ban, majd később a másodosztályban is rendre borsot törtek az orrunk alá azzal, hogy egymást követő hét mérkőzésen győztek le minket.

2020 februárjában aztán megtört a jég: Skribek Alen góljával 1-0-ra nyertünk Tatabányán és sikerült pontot tennünk egy hosszú, kellemetlen sorozat végére.

A két csapat mérkőzései eddig rendre izgalmas, fordulatos küzdelmet és sok gólt hoztak. Az eddigi hat NB II-es találkozón huszonnégy találat született, ami kereken négyes átlagot jelent.

A Budaörs sikereiért több, korábban a BMTE-t erősítő játékos is dolgozik. Az együttes házi gólkirálya, Vankó Imre három évet töltött Budafokon, a 27 éves szélső két osztályváltásunknak is részese volt. A vele egyidős támadó, Horváth Roland ugyancsak gólokkal járult hozzá az NB I-be jutásunkhoz a 2019/2020-as szezonban. A kapus, egyben kapusedző Szabó Balázs 2015 és 2018 között nyolcvanegy tétmeccsen védte kapunkat.

Fotó: Budaörs/Facebook