Helyzetekig jutottunk, de gólt nem tudtunk szerezni szerda este Szolnokon, ahol a házigazda 1-0-s győzelmével zárult a Merkantil Bank Liga 10. fordulójának mérkőzése. 

"Egy védekezési hiba és a kihasználatlanul hagyott gólszerzési lehetőségek vezettek a vereségünkhöz" - összegzett a lefújás után László Dávid. "Jól álltunk bele a mérkőzésbe és néhány megingástól eltekintve próbáltuk azt játszani, amit tudunk. A második félidőben úgy éreztem, sikerült is a Szolnok fölé kerekednünk, voltak veszélyes támadásaink, de nem tudtunk betalálni. 0-1 után sem..."

19 éves szélsőnk szerint elgondolkodtató, hogy a legutóbbi három bajnoki fordulóban - sorrendben a Kecskemét, a Szombathelyi Haladás és a Szolnok ellen - nem sikerült gólt szereznünk.

"Ezen sürgősen változtatnunk kell. Támadó vagyok, akinek a gólszerzés az elsődleges feladata, így természetesen nekem is megvan a magam felelőssége ebben a rossz szériában. Az egészen biztos, hogy még nagyobb koncentrációra lesz szükség akkor, amikor helyzetbe kerülünk és a lehető legtöbbet gólra kell váltanunk a kínálkozó lehetőségeink közül."

László Dávid úgy véli, vasárnap, a Szentlőrinc ellen olyan szellemben kell pályára lépnünk, mintha az életünk múlna rajta.

"Még többet kell beletennünk a pályán és még nagyobb hittel kell futballoznunk. El kell hinnünk, hogy igenis képesek vagyunk nyerni. A szerencse forgandó, de kőkeményen meg kell érte dolgoznunk. Masszívan védekező, ráadásul a szezonban még veretlen csapat érkezik Budafokra, de nekünk nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése. Előfordulhat, hogy nem lesz annyi gólszerzési lehetőségünk, mint a Haladás ellen vagy a szolnoki mérkőzés végén, ezért kell nagyon hatékonynak lennünk" - tette hozzá fiatal játékosunk.

A Szentlőrinc elleni mérkőzés vasárnap 15 órakor kezdődik a BMTE Stadionban