Bár a végeredmény számunkra kedvezőtlen képet fest, a Szombathelyi Haladás elleni mérkőzésnek jócskán voltak pozitívumai. Kotula Máté szerint ezeket kell továbbvinnünk és a hibákat kijavítva már szerdán, Szolnokon visszatalálhatunk a győzelem útjára.

"A szombathelyiek elleni első félidőben működött az, amit elterveztünk. Ez pozitívum. Ahogyan az is, hogy bár a semmiből kaptunk gólt a szünet előtt, a folytatásban is meccsben tudtunk maradni. Különösen fájó az olyan vereség, amikor kezünkben van az irányítás és a végén mégsem szerzünk pontot. De ez már a múlt. Most az a legfontosabb, hogy tanuljunk a hétvégén történtekből és ugyanolyan hittel, illetve motivációval vágjunk neki a következő feladatnak" - mondta 19 éves balhátvédünk.

Kotula Máté szerdán hazatér. Játékosunk Szolnokon született, a MÁV FC-nél nevelkedett és az elmúlt két idényben a Tisza-partiak alapembere volt. Adódik a kérdés, milyen érzésekkel készül korábbi klubja ellen.

"A legjobb tudásom szerint készülök a mérkőzésre és ha lehetőséget kapok, a maximumot akarom nyújtani a pályán. A Szolnok masszív, jó csapat, de egyértelműen jó eredmény eléréséért utazunk a Tiszaligetbe" - fogalmazott fiatal védőnk.

A szerdán 18 órakor kezdődő Szolnoki MÁV FC elleni mérkőzést online szöveges formában közvetítjük a BudafokiMTE.hu-n.