A tabella aktuális éllovasa, a Szombathelyi Haladás érkezik Budafokra vasárnap délután. Németh Szabolcs csapata még veretlen a mostani szezonban, eredményessége pedig elsősorban stabil védekezésének és hatékony játékának köszönhető. A vasiak eddigi nyolc bajnoki mérkőzésükön mindössze két gólt kaptak, hatszor érintetlen maradt a hálójuk.

"Megvan a tervünk, hogyan szerezzünk gólokat a stabil és szervezett Haladás ellen" - nyilatkozta a BudafokiMTE.hu-nak jobb oldali védőnk, Szalai Dániel. "Ahogy mindig, úgy most is a saját játékunkra koncentrálunk és hazai pályán domináns futballra készülünk. Ami pedig a tabellán elfoglalt helyezéseket illeti, ebben a bajnokságban teljesen mindegy, ki és hol áll pillanatnyilag. Nincs könnyű ellenfél és nincs verhetetlen ellenfél sem. Koncentrált játékkal le tudjuk győzni a szombathelyieket."

A 25 éves hátvéd szerint nagyot lendítene csapatunkon, ha a Magyar Kupa-továbbjutás után sikerülne újabb tétmérkőzést nyernünk.

"Játékban folyamatosan lépünk előre, ez egyértelműen látszik. Tudjuk, mit szeretnénk megvalósítani a pályán és úgy érzem, egyre jobban meg is valósítjuk az edzéseken gyakorolt elemeket. Az eredményesség szempontjából van még bennem hiányérzet, mert fontos a kiegyensúlyozottság. Jó lenne megnyerni egymás után legalább két tétmérkőzést, ami eddig nem sikerült még a szezonban. A pápai kupasiker után most itt állunk a lehetőség kapujában."

A Haladással legutóbb 2019 novemberében találkoztunk, akkor Horváth Roland góljával 1-0-ra győztünk a BMTE Stadionban. A szombathelyiek elleni utolsó négy meccsünket kivétel nélkül megnyertük Promontor utcában: 1966-ban 4-0-ra, 1990-ben és 1994-ben 2-1-re. 

A vasárnap 17 órakor kezdődő találkozóról online szöveges közvetítés formájában számolunk be a BudafokiMTE.hu-n.

A jegyvásárlással és belépéssel kapcsolatos információk IDE KATTINTVA olvashatók.