Több mint három hónapja dolgozik az első csapat kapusaival Vezér Ádám, aki kedden ünnepelte 47. születésnapját. Edzőnk szerint a három tanítvány, Bese Balázs, Horváth András és Oroszi István példásan segíti egymást a munkában.

“Jó közösséget alkotnak, nincs köztük ellentét és bár különböző korosztályokat képviselnek, megfelelően kiegészítik egymást. Mindig kritikus szemmel értékelem a teljesítményüket, a mérkőzések után pedig közösen elemzünk. Jót és rosszat egyaránt őszintén megbeszélünk, mert a tanácsokra nyitottak, a dicsérettől pedig nem szállnak el” - mondta kapusedzőnk, aki mindhárom játékost jellemezte néhány mondatban. 

“Balázsnak technikailag, gyorsaságban és játékintelligenciában is megfelelő adottságai vannak, csak rajta múlik, hogy ezeket hosszú távon hogyan tudja kamatoztatni. Húzóembernek kell lennie Budafokon és olyan teljesítményt kell nyújtania, amivel újra felhívja magára az élvonalbeli klubok figyelmét. Andrással tíz közös hónapot töltöttünk a Budapest Honvédnál, igaz, sérülései miatt sajnos keveset dolgoztunk együtt. Emberileg és szakmailag is jól járt vele a BMTE, az előző két mérkőzésen bebizonyította, hogy bármikor lehet rá számítani. István rendkívül szorgalmas, alázatos kapus, neki több mindenben kell még fejlődnie, például kocentrációban” - fogalmazott Vezér Ádám.

Az aktív játékosként bajnok és Magyar Kupa-győztes szakember szerint kapusaink teljesítménye meghatározó lesz a csapat szereplése és eredményei szempontjából a szezon során.

“Ahhoz, hogy odaérjünk az első hat hely valamelyikére, nem elég, ha csak lejátsszák mellettünk a meccset. Kellenek a bravúrok, mégpedig a megfelelő pillanatokban. Nem mindegy, hogy egy kapus a mérkőzés melyik szakaszában, milyen állásnál mutat be védést. Kétgólos hátrányban is megtapsolunk egy szép mozdulatot, ami jelenthet fordulópontot, de egészen más a jelentősége mondjuk döntetlennél vagy 1-0-s vezetésnél.”

Vezér Ádám hozzátette: szeret Budafokon dolgozni, ahol - másodosztály ide vagy oda - élvonalbeli edzésmunkát végez kapusaival.

A cikk a Promontor Magazin szeptember 26-i számában is olvasható lesz.