Bár a pápai futball csaknem egy évszázados múltra tekint vissza, szombati kupaellenfelünket, a Pápai Perutz FC-t 2015-ben alapították. A klub létrejöttének előzményét az NB I-ben szereplő Lombard FC Pápa megszűnése jelentette.

A jogutód a megyei I. osztályból kezdte az építkezést, onnan 2017-ben lépett feljebb az NB III-ba, ahol jelenleg is szerepel. A sárga-kékek a harmadosztályban évről évre stabil középcsapatként teljesítettek, a sorból legfeljebb a legutóbbi, 2020/2021-es szezon lóg ki (14. hely).

A pápaiak a jelenleg zajló idényben hét forduló után a hetedik helyen állnak a Nyugati csoportban - három győzelem, egy döntetlen és három vereség a  mérlegük -, a MOL Magyar Kupa pedig a Győrújbaráti SE (6-1) és a Balatonfüred (1-0) legyőzésével jutottak el a legjobb 64 közé. 

Az együttest nyártól a korábbi élvonalbeli labdarúgó, Weitner Ádám irányítja. A keretben a fiatalok mellett több rutinos játékos is található: a 38 éves kapus, Dénes Zsolt korábban rendszeresen védett a másodosztályban, a középpályás Skriba Máté és Kalász Milán pedig NB I-es tapasztalattal is rendelkezik.

(Fotó: Pápai Perutz FC/Facebook)