Híres mesterségem címere: b. g., vagyis bemutatkozás góllal.

A népszerű gyermekjátékban Kalmár Olivér és Szabó Levente is jellemezhetné így magát, első budafoki tétmérkőzésén ugyanis mindkét újoncunk betalált.

A MOL Fehérvártól kölcsönvett 20 éves támadónk a vezetőgólunkat lőtte vasárnap délután a Tiszakécske ellen.

"Kovács Dávid pörgette elém a labdát, amit rá tudtam vezetni a védelemre, majd ballal elrúgtam. Egy támadó önbizalmának jót tesz, ha eredményes. Nagyon örülök, hogy ilyen hamar sikerült megszereznem az első gólom a BMTE-ben" - fogalmazott Szabó Levente.

Nem kevésbé volt fontos Kalmár Olivér találata, amivel az utolsó húsz percre fordulva 3-1-re módosult az állás. Balhátvédünk a szünetben csereként állt be és gyorsan felvette a ritmust.

"Sokszor vagyok önkritikus magammal szemben, de most úgy érzem, sokat léptem előre az elmúlt hetekben, vasárnap pedig jól szálltam be a meccsbe. A gólommal zárult támadás végén előttem maradt a labda, lerúgtam azt a földre és így átpattant a kapus lába felett. A következő pillanatok káprázatosak voltak. Az elmúlt egy év kudarcai után felszabadultam és megnyugodtam" - mondta a Vasastól szerződtetett 19 éves játékosunk, akit a lefújás után azzal zrikáltak az öltözőben, hogy életében először talált a kapuba.

"Ez nem igaz..." - mosolygott védőnk. "Az NB II-ben még nem, az utánpótlásban viszont már szereztem gólokat."

Újoncaink egyetértettek abban, hogy van még lemaradásuk a játékperceket tekintve, de minél több pályán töltött idővel tudják kompenzálni a korábbi meccshiányt, annál jobb teljesítményre lesznek képesek. Hozzátették: a beilleszkedés és a társakkal való összecsiszolódás jól sikerült.

"Többször is szinte tökéletesen megvalósítottuk a pályán azt, amit az edzéseken gyakoroltunk" - mondta Szabó Levente. "Persze előfordult, hogy még nem volt tökéletes az összhang, de biztos vagyok abban, hogy meccsről meccsre előrelépünk majd ebben is. Voltak hullámvölgyek a játékunkban, de a győzelmünket nem éreztem veszélyben. Azon is dolgoznunk kell még, hogy 1-0 vagy 2-0 után könnyebben tudjuk lezárni a mérkőzéseket."

Sportberkekben szokás, hogy az új klubjukban először eredményes játékosok meghívják vagy vendégül látják a csapattársakat valamilyen harapnivalóra. Nos, nincs ez másképp Budafokon sem. Hogy pontosan mi lesz a "menü", arról még nem döntött az öltöző.

"Valószínűleg pizzát fogok rendelni, de az is lehet, hogy étterembe megyünk" - mesélte Kalmár Olivér. "Megbeszéljük majd, mindenesetre ez egy kellemes teher, úgyhogy jöjjön, aminek jönnie kell. A vasárnapi egy szép nap volt számomra, meg kell ünnepelni."