Hétvégén folytatódnak a bajnoki küzdelmek, a meglévő nyolc pontunk mellé a Tiszakécskei LC ellen gyűjthetünk újabbakat. Ennek szellemében készült csapatunk az elmúlt két hétben, amelynek első felét Mátraházán, a másodikat Halásztelken töltötte.

"Sokat dolgoztunk azon, hogy a játékunk gördülékenyebben működjön" - mondta középpályásunk, Soltész István. "Fontos, hogy védekezésben még fegyelmezetebbek és aggresszívabbak legyünk, ha pedig nálunk van a labda, merjünk bátran futballozni. A mátraházi edzőtábor azért is volt rendkívül hasznos, mert az együtt töltött idő alatt még jobban megismertük egymást, segítette az utolsó napokban érkezők beilleszkedését és hozzájárult ahhoz, hogy az öltözőn belüli kohézió még erősebbé váljon."

20 éves játékosunk nehéz mérkőzésre számít a sereghajtó Tiszakécske ellen, amely új vezetőedzővel, Visinka Edével érkezik Budafokra. A vajdasági szakember szeptember elején Nagy Sándort váltotta az újonc kispadján.

"Ebben a bajnokságban nincs könnyű ellenfél. Biztos vagyok benne, hogy a tiszakécskei játékosok extrán motiváltak lesznek, bizonyítani akarnak az új szakmai stábnak és meg akarják nyerni a meccset. Ráadásul azt tapasztalom, hogy a szerencse sok esetben a bemutatkozó vezetőedzők mellé szegődik, de nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk. Elsősorban saját magunkra kell koncentrálnunk, mert ha száz százalékot nyújtunk, akkor növelhetjük a pontjaink, a győzelmeink számát" - fogalmazott középpályásunk.

A Soltész Istvánnal készült teljes interjú ingyenes meccsnapi kiadványunk, a Promontor Magazin szeptember 12-i számában olvasható.