Kedd, szerdán és csütörtökön Mátraházán edzőtáborozott, majd pénteken a Budapest Honvéd vendégeként felkészülési mérkőzésen győzött csapatunk, amely a válogatott szünetben sem vett vissza a tempóból. Vezetőedzőnkkel, Boér Gáborral a heti munkáról, az edzőmeccs tanulságairól és három új játékosunkról is beszélgettünk.


BudafokiMTE.hu: Intenzív napokon van túl a csapat. Mennyire volt hasznos a mátraházi edzőtábor és az ott elvégzett munka?

Boér Gábor: Nagyon örülök annak, hogy volt lehetőségünk elutazni erre az összetartásra. Remek körülmények között dolgoztunk, többet tudtunk összpontosítani olyan részletekre, amelyekre az átlagos hétköznapokon nincs mód. Az újak beilleszkedése szempontjából is hasznosnak tartom, hogy a megszokottnál több, értékes időt töltöttünk együtt. Biztos vagyok benne, hogy ezek a napok megfelelően szolgálták a felkészülésünket a szezon folytatására.

A hét zárásaként 1-0-ra legyőztük az NB I-es Budapest Honvédot. Elégedett vagy a látottakkal?

Jó teljesítményt nyújtottunk egy erős csapat ellen, ugyanakkor messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni a felkészülési mérkőzésekből. Örülök, hogy eredményesek tudtunk lenni, a győzelemnek mindig van jelentősége az önbizalom terén, de ezt az eredményt is a helyén kell kezelni. 

Kispesten három olyan játékosunk is bemutatkozott, aki az elmúlt napokban csatlakozott hozzánk. Szabó Levente mindjárt gólt is szerzett.

Ugyan az utóbbi időszakban csak elvétve kapott játéklehetőséget a MOL Fehérvárnál, Leviben komoly potenciál és minőség rejlik, nekünk pedig szükségünk volt egy ilyen típusú játékosra, mint amilyen ő. Egy klasszikus befejező csatár játéka a formáción belül több variációs lehetőséget kínál majd nekünk.

Mi a helyzet Kalmár Olivérrel és Adorján Krisztiánnal? 

Olivér szintén keveset játszott az elmúlt hónapokban, képességei alapján azonban többre hivatott. Ennek már a Honvéd ellen is mutatta jeleit és amikor visszatér majd a "meccsérzés", még jobb teljesítményre lesz képes. Krisztián lényegesen többet hagyott ki, az elmúlt egy évben nem volt csapata. Szüksége van a mérkőzések jelentette terhelésre, ami edzésekkel nehezen pótolható. Idővel ő is komoly segítséget jelent majd nekünk, hiszen remek képességű játékos, aki több poszton is bevethető. 

Hétvégére pihenőt kapott a csapat? 

Igen, most egy picit fújunk, regenerálódunk. Arra kértem a játékosokat, hogy úgy érkezzenek meg hétfőn az edzésre, hogy frissek és készen állnak a munkára. Hosszú hetünk lesz, majd a vasárnapi, Tiszakécske elleni mérkőzéssel kezdődően egy erőltetett menet vár ránk. Tizenhét napon belül ötször lépünk majd pályára. Nehéz időszak lesz, ráadásul van még min dolgoznunk. Taktikailag és eredményességben is szeretnénk előrelépni.