Amint arról beszámoltunk, a 28 éves Adorján Krisztiánnal erősítettük meg keretünket. Az Sándor Károly Akadémián, majd Liverpoolban nevelkedett támadót első budafoki élményeiről, hazatérésének körülményeiről és célkitűzéseiről is kérdeztük.


BudafokiMTE.hu: Hogy teltek az elmúlt hetek, mióta Budafokon készülsz?

Adorján Krisztián: Kimondottan jól, köszönöm, élveztem az edzéseket és egy nagyon jó közösségbe kerültem. Hamar befogadtak a többiek és az egész klub részéről azt érzem, bíznak bennem. Ez nagyon sokat jelent egy játékosnak, ezért is döntöttem úgy, hogy a BMTE-t választom. 

Tizenkét év után tértél haza külföldről. Most jött el a megfelelő pillanat?

Már tavaly nyáron elhatároztam, hogy szeretnék visszatérni Magyarországra, ezért nem hosszabbítottam meg a szerződésem a Virtus Entellával. Mivel az előző szezonban nem volt csapatom, van még némi lemaradásom, de a következő hetekben is azért dolgozom majd, hogy fizikálisan utolérjem magam és formába lendüljek.

Forrás: Getty Images

Milyen célokat tűztél ki magad elé a következő időszakra?

Az első számú cél az, hogy minél többet hozzá tudjak tenni a csapat teljesítményéhez és eredményesen szerepeljünk a szezonban. Szeretnék visszatérni a magyar futball vérkeringésébe, bemutatkozni az NB I-ben is, mert úgy érzem, van még bennem. Jólesik, hogy Budafokon lehetőséget kaphatok arra, hogy ezt bebizonyítsam.

Különböző futballkultúrájú országokban játszottál: többek között Angliában, Hollandiában és Olaszországban is. Melyik stílus áll hozzád a legközelebb?

A brit stílus kedveltem a legjobban, az angol és az ír futballban jobban érvényesültem támadóként, támadó középpályásként. Olaszországban is jól éreztem magam és taktikailag rengeteget tanultam, de a védekezőbb felfogás kevésbé feküdt nekem. Ott még az is előfordult, hogy védekező középpályást játszottam. Mindegyik állomáshelyemen fejlődtem és ezeket a tapasztalatokat is felhasználva szeretnék minél előbb hasznos csapattaggá válni Budafokon.