A szombati, Paks elleni kilencven perccel véget ért nyári előkészületi mérkőzéseink sora, legközelebb, augusztus 1-jén már bajnoki pontokért lépünk pályára a III. kerületi TVE otthonában.

"Főpróbának megfelelt a paksi találkozó, amelyet az eredmény szempontjából remélhetőleg sikeresebb előadás követ majd jövő vasárnap" - mondta a BudafokiMTE.hu-nak vezetőedzőnk, Boér Gábor. "Rosszul kezdtünk Pakson, de az első negyedórát leszámítva a szünetig jól futballoztunk és jelentős erőbedobásra kényszerítettük egyedi stílusú ellenfelünket. Térfélcsere után valamelyest visszaesett a teljesítményünk. A hátsó stabilitás megvolt, de most még nem voltunk olyan állapotban, mint amilyenben egy hét múlva kell lennünk."

Vezetőedzőnk szerint a felkészülési időszak eddig eltelt hat hetében sikerült elvégezni a korábban megtervezett munkát, a tíznapos szlovéniai edzőtábor pedig szakmai szempontból és a csapatépítés tekintetében is jól sikerült.

"Tökéletes körülmények között, megfelelően előkészített pályákon dolgoztunk Szlovéniában, ahol a mérkőzéseken és a játékosok terhelésén volt az elsődleges hangsúly. A közösség összekovácsolása nem volt kimondottan nehéz feladat, hiszen olyan csapatba, családba kerültünk, amely hamar befogadja az újakat. Az edzőtábor során persze erre a szegmensre is odafigyeltünk. Mi, a szakmai stáb új tagjai is bemutattuk nem feltétlenül Grammy-díjas énektudásunkat, aztán a szakadó esőben eveztünk együtt mindannyian, ami ugyancsak örömteli kikapcsolódás volt. Állítom, ha a csapategység alapján állítanánk rangsort, előkelő helyen végeznénk. Persze tudom, ezért önmagában nem jár pont, de a kiélezett helyzetekben fontos lehet" - fogalmazott Boér Gábor.

Kérdés, mekkora kihívást jelentett új vezetőedzőnk és segítői számára néhány hét leforgása alatt egy olyan csapat kialakítása, amely sikerrel veheti az akadályokat a Merkantil Bank Liga mezőnyében.

"Nagy volt a cserélődés a keretben és hogy megtaláltuk-e a megfelelő alanyokat az eredményességhez, arra majd a bajnoki mérkőzések adnak választ" - folytatta Boér Gábor. "Felmértük a játékosok erejét, azt, hogy ki és milyen poszton a leghatékonyabb, ám az ilyen jellegű építkezés mindig egy hosszabb folyamat, a Kerület elleni nyitányon még közel sem leszünk készen. Én lennénk a legboldogabb, ha jövő vasárnap már minden tökéletesen működne, de inkább a realitások talaján maradok. Annál is inkább, mert nem egy sprintre, hanem a maratonra készülünk és előfordulhat, hogy menet közben is szükség lesz változtatásra. Egy biztos: a folyamatos építkezés nem mehet az eredményesség rovására."

Boér Gábor hozzátette: jövő héttől a frissítés kerül a középpontba és bár minden ellenfélből, így a III. kerületi TVE-ből is alaposan felkészülünk, csapatunk arra készül, hogy az összes találkozón a saját játékát játssza és dominánsan, valamint sikeresen alkalmazza.