Kotula Máté kezdőként 45 percet futballozott csapatunk első szlovéniai edzőmérkőzésén, az NK Triglav Kranj ellen. 19 éves balhátvédünk szerint a 4-1-es vereség ellenére a szerdai találkozó is értékes tapasztalatokkal szolgált.

"Az eredmény a felkészülés során másodlagos. Ami számít, az a fejlődés, márpedig úgy érzem, játékban és taktikailag is sikerült tennünk egy újabb lépést előre. Meccsről meccsre igyekszünk egyre magasabb szinten megvalósítani mindazt, amit a szakmai stáb kér tőlünk. A cél az, hogy a bajnoki rajtra készen legyünk" - fogalmazott Kotula Máté hozzátéve, hogy a Kranjska Gora-i edzőtáborban minden feltétel és körülmény adott a sikeres felkészüléshez.

Játékosunk arról is mesélt, milyen benyomásokat szerzett csapatunkról és az új társakról a Budafokon töltött első hetekben.

"A srácok befogadóak, mindenben segítenek, ennek is köszönhető, hogy a beilleszkedésem gyors és gördülékeny volt. Már korábban szimpatikus volt az a filozófia, amit a BMTE képvisel: jó focit játszik és lehetőséget ad a magyar fiataloknak. Mielőtt aláírtam a szerződésem, beszéltem néhányszor korábbi szolnoki csapattársammal, Horgosi Donáttal is, aki nem sokkal korábban igazolt Budafokra. Elmondta a tapasztalatait, amelyek megerősítettek abban, hogy jó döntést hozok, ha én is csatlakozom a klubhoz. Szeretnék a csapat hasznára lenni és a pályán nyújtott teljesítménnyel meghálálni a bizalmat" - mondta Kotula Máté.

A mieinkre pénteken újabb felkészülési mérkőzés vár Szlovéniában. 18 órakor az NK Krka lesz az ellenfelünk.