815 percet töltött a pályán és három fontos gólt szerzett Mervó Bence tavasszal kölcsönjátékosként a Szentlőrinc SE színeiben, amely támadónk jó teljesítményének is köszönhetően megőrizte NB II-es tagságát. Az új szezonra 26 éves csatárunk már budafoki csapattársaival együtt készül, a felkészülés első hetének tapasztalatairól pedig honlapunknak mesélt.


BudafokiMTE.hu: Milyen volt az újrakezdés a rövid nyári pihenő után?

Mervó Bence: Jó hangulatú, pörgős, labdás edzéseink voltak az első héten és fokozatosan növeltük az intenzitást. Ezek a napok elsődlegesen még a felmérésekről, a ráhangolódásról szóltak, de pénteken már egymás elleni játékok is szerepeltek a programban. 

Milyen benyomásokat szereztél az új szakmai stábról és csapattársakról?

Egyelőre csak néhány napot dolgoztunk együtt, de azt tapasztaltam, hogy mindenki segítőkészen állt a másikhoz. Sok az új arc, idő kell, amíg megismerjük egymást és összecsiszolódunk. Erre leginkább az edzőtáborok idején lesz lehetőségünk. Tetszettek az edzések, nyugodt körülmények között, motiváltan végeztük el a heti penzumot. 

Számodra rövidebb volt a nyári szünet. Milyen állapotban érzed magad?

Valóban később ért véget az NB II-es szezon, mint az élvonalbeli idény, ám mivel jól sikerült félév van mögöttem, nem is bánom, hogy egy hónapja még mérkőzést játszottam. A kikapcsolódásra egy profi labdarúgónak is szüksége van, néhány hét pihenő után viszont újult erővel vágtam neki a munkának. 

Hasznosnak ítéled a Szentlőrincen töltött nagyjából négy hónapot?

Mindenképpen. Ezúton is szeretném megköszönni a szentlőrincieknek, hogy bíztak bennem és lehetőséget adtak a bizonyításra. Fokozatosan kaptam a terhelést, március közepétől már majdnem minden mérkőzést végigjátszottam, élveztem a futballt. Úgy éreztem, egyre jobb formába kerülök. Jöttek a győzelmek, fontos gólokat szereztem. Jó volt pályán lenni és magam mögött hagyni a sérülésekkel teli időszakot. Számomra az volt a legfontosabb, hogy egészséges legyek, gyűjtsem a játékperceket és visszajöjjenek azok a mozgások, amelyek egy támadó számára szükségesek. 

Milyen célokat fogalmaztál meg a következő időszakra? 

Csak ismételni tudom magam: a leginkább lényeges az, hogy játsszak. Most, amikor nem hátráltat semmi, meg akarom mutatni újra, hogy mire vagyok képes. Remélem, hogy egy jó felkészülést követően augusztustól úgy tudom folytatni a játékot, ahogy májusban abbahagytam. Vagy még jobban. A pályafutásom során sokszor bizonyítottam már, hogy képes vagyok felállni a padlóról és hozzá tudok tenni a csapat teljesítményéhez. Most is ezt fogom tenni.