Pályafutása 100. NB I-es mérkőzésére készül Kulcsár Kornél, aki vasárnap, a Puskás Akadémia FC elleni szezonzárón érkezhet ehhez a különleges mérföldkőhöz. 

“Nem lennék őszinte, ha azt mondanám, nincs jelentősége számomra a 100. élvonalbeli meccsnek, nagyon várom, hogy pályára léphessek a Pancho Arénában” - mondta középpályásunk, aki a mostani idényben huszonkilenc bajnoki találkozón játszott és két gólt szerzett, mindkettőt szabadrúgásból. “Büszke vagyok arra, amit elértem, mert száz NB I-es fellépést nem adnak ingyen, megdolgoztam érte. Azt is tudom, hogy már 23-24 évesen eljuthattam volna idáig, de ez már a múlt. Hálás vagyok a sorsnak, amiért most egy ilyen jubileum előtt állhatok.”

A felcsúti kilencven percre Kulcsár Kornél szerint nem csak ő, hanem az egész csapat maximális erőbedobással és koncentrációval készül, mert fontos, hogy milyen szájízzel intünk búcsút az élvonalnak.

“Csak azt tudom megismételni, ami a Budapest Honvéd elleni mérkőzés előtt elhangzott: számunkra ez becsületbeli ügy. Ugyanolyan hozzáállással kell futballoznunk, mint az elmúlt hétvégén tettük. Nem lesz könnyű dolgunk, mert a Puskás Akadémia nem véletlenül áll a tabella második helyén, minőségi játékosok alkotják a keretét, de szeretnénk úgy befejezni ezt a történelmi szezont, ahogy elkezdtük. Győzelemmel.”

Klubunk a mostani idényben 74 év után szerepelt ismét a legmagasabb osztályban és a 31. fordulóig versenyben volt a bennmaradásért vívott harcban. Kulcsár Kornél természetesen csalódott, amiért nem sikerült a megkapaszkodás az NB I-ben és az is bántja, hogy sokan nem értékelik a csapat, a szakmai stáb és a vezetőség erőfeszítéseit.

“Öt évvel ezelőtt a BMTE a harmadosztályban szerepelt, idén pedig az ország legjobbjaival mérkőzhettünk meg hétről hétre. Budafokra jött a Ferencváros, az Újpest vagy épp a MOL Fehérvár. Tavaly nyáron volt olyan, aki pontot sem jósolt nekünk az élvonalban és Kaposvár-szindrómát emlegetett. Ehhez képest csaknem a legvégéig volt esélyünk a bennmaradásra, jó mérkőzéseket játszottunk és sokszor erőnkön felül teljesítve bizonyítottuk, hogy fel tudjuk venni a versenyt a riválisokkal. Tény, voltak rosszabb periódusaink is, a Paks elleni 2-9 után sírni tudtam volna a szégyenérzettől, ám aki valóban szurkol nekünk és képes reálisan értékelni, az egy ilyen év után nem indít rosszindulatú támadásokat ellenünk.”