A bennmaradás szempontjából különösen fontos mérkőzés következik pénteken (18:00) a BMTE Stadionban. A sereghajtó, nálunk négy ponttal kevesebbet gyűjtő DVTK elleni találkozó előtt csapatkapitányunkat kérdeztük.

"Nem tagadom, ott van a gondolatainkban, hogy a Diósgyőr, majd a ZTE legyőzésével mekkora lépést tehetünk a célunk elérése felé, hiszen a közvetlen riválisainkról beszélünk. Mindez azonban nem változtat a felkszülés menetén és a kiváló öltözői hangulaton" - mondta Kovács Dávid.

Támadónk szerint a DVTK ellen ezidáig begyűjtött négy pont (2-1, 1-1) jó előjel, ezúttal pedig az dönthet, hogy melyik csapat lesz egységesebb, illetve melyik tud jobban elvonatkoztatni az aktuális helyzetétől.

"Fontos, hogy mentálisan mi legyünk az erősebbek, mert ez jelentheti a különbséget" - folytatta csapatkapitányunk. "A diósgyőriek számára a budafoki mérkőzés az utolsó szalmaszál, hiszen ha nem nyernek, akkor a következő szezont valószínűleg a másodosztályban töltik. Mi közelebb vagyunk a tabellán előttünk lévőkhöz, a ZTE-vel és a Honvéddal is játszunk még, vagyis a DVTK-val ellentétben nekünk nem az utolsó esélyt jelenti a pénteki kilencven perc."

Kovács Dávid hozzátette: bár a szezon előtt sokan leírtak minket, a sorsunk öt fordulóban a vége előtt is a saját kezünkben van. 

"Nem is gondolunk másra, csak arra, hogy ősszel is NB I-ben akarunk szerepelni. Ez nekünk, játékosoknak és az egész klubnak azt jelentené, hogy tovább tudunk fejlődni. Ez a cél. Munkál bennünk a dac és végérvényesen rá akarunk cáfolni azokra, akik biztos kiesőnek neveztek minket a rajt előtt."

A pénteken 18 órakor kezdődő DVTK elleni mérkőzést az M4 Sport közvetíti, honlapunkon pedig percről percre frissülő szöveges közvetítést olvashattok.