"Példát mutatnak minden magyar klubnak. Van egy jól látható stratégia, ami mellett kitartanak" - ezt írta még februárban közösségi oldalán Pacsi Bálint a BMTE-ről, véleménye pedig az azóta eltelt hónapokban sem változott.

"Közel áll hozzám a klub filozófiája" - mondta honlapunknak új pályaedzőnk pénteken, első budafoki munkanapjait követően. "Rend, szervezettség és pozitív hozzáállás. Ez fogadott a BMTE-nél és örömmel tölt el, hogy itt lehetek."

Pacsi Bálint kiemelte: csapatunkban nagyon sok fiatal tehetség futballozik, akik közül többekkel már dolgozott együtt.

"Jagodics Márk a játékosom volt Szombathelyen, amikor megbízott vezetőként a Haladás első csapatát irányítottam. Huszti Andrást az Illés Akadémiáról, míg Zeke Máriót a győri utánpótlásból ismerem" - mondta pályaedzőnk, aki hozzátette, elsődleges feladata a vezetőedző munkájának segítése, az első napok azonban még a beilleszkedésről, a megfigyelésről szólnak.

Szakmai stábunk új tagját arról is kérdeztük, szerinte mi lehet a bennmaradás kiharcolásának kulcsa és mit tanulhat ő a bajnoki hajrá időszakából.

"Ha ilyen egységes marad a csapat és ilyen hozzáállással dolgozik, akkor minden rendben lesz" - válaszolta Pacsi Bálint. "Ami engem illet, az edzők esetében is létezik tanulási folyamat és minden szakember a tapasztalataiból merít. Éles helyzetek várnak ránk a következő hetekben, ezeket megélve pedig nem csak a játékosok, hanem a stáb, így én is fejlődhetek."