A válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésére készül csapatunk, amely már szombaton útra kelt és a mezőkövesdi fellépés előtt Egerben tölti az éjszakát. 

"Az elmúlt napokban, ahogy a sűrű menetrend közepette rendre, a regeneráción és a játékosok aktivizálásán volt a hangsúly" - mondta Csizmadia Csaba, aki a vasárnapi találkozó kulcsaként az összpontosítást jelölte meg.

"Azon fog múlni az eredményességünk, hogy a koncentrációt meddig tudjuk kitolni" - fogalmazott vezetőedzőnk. "Mindenki láthatta, hogy az elmúlt meccsekbe mennyi munkát tettek bele a srácok. Szervezettek voltunk, helyzeteink voltak és ha ilyen hozzáállással csinálják tovább, akkor meg fog szakadni az a pechszéria, ami az utóbbi hetekben kísértett minket."

Apropó, sorozat. A Mezőkövesd az előző tizenkét bajnoki mérkőzésén nem talált legyőzőre, ami Csizmadia Csaba szerint nem a véletlen műve.

"Tapasztaltuk decemberben, amikor már Pintér Attila irányította az együttest, hogy mi a mezőkövesdiek erőssége. Fegyelmezett csapatról beszélünk, amely stabil védekezésből veszélyesen kontrázik. A pontrúgásokra is nagyon oda kell figyelnünk. Nem lesz könnyű dolgunk, de felkészültünk az ellenfélből. Minden bizonnyal ezúttal is szoros, kevés gólt hozó meccs lesz. De tulajdonképpen mindegy is, hány találat születik, csak szerezzük meg a három pontot."

Egy biztos: ha nem kapunk ki Mezőkövesden, akkor biztosan a "vonal felett" töltjük a háromhetes szünetet.

"Az számít igazán, hogy 33 forduló után hol majd állunk a tabellán, de lélektanilag nem mindegy, hogy a kiesőzónából folytatjuk a szezont áprilisban vagy sem. Nagyon boldog lennék, ha utóbbi valósulna meg és bennmaradó helyről vágnánk neki az utolsó hét mérkőzésnek, ami hét döntővel ér majd fel minden csapat számára, amely a tabella hátsó felében küzd a pontokért" - tette hozzá Csizmadia Csaba.