Miközben a közvélemény figyelme elsősorban történelmi bajnoki szereplésünkre irányul, a MOL Magyar Kupában egyetlen lépésre kerültünk a klubrekord beállításától, vagyis az elődöntőbe jutástól. 

És talán megmosolyogtató kijelentés, de tény: a BMTE eddig egyszer, még 2017-ben, NB III-as csapatként volt olyan közel a nemzetközi kupaszerepléshez, mint most. Pontosan három mérkőzésre, jelen esetben három győzelemre.

A mostani és a 2016/2017-os Magyar Kupa-menetelésünk között sok párhuzam vonható. Az egyik például, hogy az elődöntőig vezető utunk mindkét esetben keresztezi a MOL Fehérvár (korábban Videoton) útját.

Klubunk újkori, 2015 utáni történetének első nagy sikere volt az NB I-es rivális búcsúztatása 2016. november 30-án. 

Prukner László azon az ősz végi délutánon ezt a budafoki csapatot küldte pályára a légiósokkal és válogatott játékossal felálló Videoton ellen: Szabó B. - Patkós, Vaszicsku, Khiesz, Huszty - Grúz – Ladányi (Földi 79'), Kovács D., Vankó - Nagy T. (Csizmadia 54'),  Fekete M. (Vég 63').

A mieink a 29. percben Vankó Imre előkészítése és Grúz Tamás lövése után szereztek vezetést, amire fehérvári részről a 66. percben Bódi Ádám válaszolt. Amikor már mindenki a hosszabbításra készült, Csizmadia Csaba indította a jobbösszekötő helyén induló Kovács Dávidot, aki hat perccel a rendes játékidő vége előtt továbblőtte csapatunkat.

Akkor a legjobb 16 közé kerülést jelentette a "kiscsapat" nagy diadala, amelyet az Érd (1-2, 2-0) és a Sopron (1-2, 2-0) elleni siker követett. Így jutottunk el a későbbi győztes Ferencváros elleni elődöntőig.

Ezt a magasságot érhetjük el újra, ha túljutunk a Videotonból lett MOL Fehérváron szerdán. 

Akár Kovács Dávid győztes góljával a hajrában...