Nehezen tudott a pozitívumokra koncentrálni az Újpest elleni mérkőzés lefújása után Bese Balázs, aki bár kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Megyeri úton, pontszerzésnek nem örülhetett. 

"Azóta aludtam egyet a történtekre és most már a jót is igyekszem meglátni a történtekben. Annál is inkább, mert ami volt, elmúlt, most már előre kell tekintenünk, vasárnap fontos találkozó vár ránk" - mondta 22 éves kapusunk, aki emberhátrányban küzdő csapatunkat óriási bravúrokkal tartotta meccsben az utolsó negyedórában, egészen a 90. percig.

"Borzasztó érzés volt ilyen gólt kapni..." - idézte fel a Nikola Mitrović megpattanó lövéséből született újpesti találatot. "Tíz emberrel hősiesen védekeztünk, harcoltunk az egy pontért és úgy érzem, megérdemeltük volna a döntetlent. Nagyon bosszantó, hogy a végén egy óriási szerencsefaktorral az Újpest gólt tudott szerezni."

Bese Balázs a statisztika szerint hét védést mutatott be, köztük az első negyedóra végén Mitrović tizenegyesénél. Kapusunk elárulta, mi a praktikája a büntetőrúgásoknál.

"Nem egy hétpecsétes titokról van szó. Onnantól kezdve figyelem a tizenegyest elvégző játékost, hogy leteszi a labdát. A mozgásommal pedig megpróbálom őt rákényszeríteni, hogy abba az irányba lőjjön, amelyikre én számítok. Örülök, hogy ez most működött. A meccs után sokan gratuláltak. Kapusunkedzőnk, Nagy Gábor mellett többek közt korábbi utánpótlás válogatott edzőm, Andrush Józseffel és a nemzeti csapatnál jelenleg dolgozó Kövesfalvi Istvánnal is beszéltem. Mindhármukkal egyetértettünk abban, hogy helyén kell kezelni ezt a teljesítményt és ugyanolyan keményen kell dolgoznom tovább, ahogy eddig tettem" - fogalmazott Bese Balázs.

Annál is inkább, mert azokat a bajnoki pontokat, amelyek szerdán este kicsúsztak a kezünkből Újpesten, vasárnap a MOL Fehérvár ellen pótolhatjuk. 

"Mindent bele kell adnunk ahhoz, hogy két vereség után ezúttal eredményesek legyünk a fehérváriak ellen" - mondta kapusunk a hétvégével kapcsolatban. "Száz százalékot kell nyújtanunk egytől egyig, arra pedig nem alapozhatunk, hogy a Vidi mostanában nincs igazán jó formában. Ha én állok a kapuban, nem hiszem, hogy unatkozni fogok. Mindenesetre arra törekszem, hogy legalább olyan teljesítményt nyújtsak, mint az Újpest ellen. Csak az eredmény is alakuljon úgy, ami nekünk jó..."