Március hónap első mérkőzését Újpesten játssza csapatunk szerdán 17:30 perctől és azzal a céllal lép pályára a Szusza Ferenc Stadionban, hogy tovább gyűjtse a bennmaradáshoz szükséges pontokat.

"A szezon végéhez közeledve mindkét csapatnak fontos lenne a győzelem, ezért küzdelmes kilencven percre számítok, amely során a támadófutballon lesz a hangsúly" - mondta a keddi edzést követően Micsinai Miklós.

A lila-fehérekkel legutóbb decemberben találkoztunk, akkor Budafokon 1-1-es döntetlen született. 23 éves középpályásunk szerint azon a mérkőzésen inkább nekünk állt a zászló.

"Akkor többen koronavírus-fertőzés után tértek vissza az újpestieknél, nem voltak tökéletes erőállapotban és a játék képe alapján megszerezhettük volna a három pontot" - emlékezett vissza játékosunk.

Bár a bennmaradásért vívott harcban az Újpest közvetlen riválisunknak számít, Micsinai Miklós szerint nem érdemes túlragozni a meccs jelentőségét.

"Közhely, de erre a találkozóra is ugyanúgy készülünk, mint az összes többire. A mostani NB I-es mezőny rendkívül szoros és kiegyenlített, a tabella állása és a csapatok formája is fordulóról fordulóra változik. Nem is érdemes kiindulni abból, hogy adott csapat mit játszott három vagy hét nappal ezelőtt. Mi sem a Kisvárda elleni hétvégi győzelemmel foglalkozunk, csupán az önbizalmunkra gyakorolt hatását igyekszünk továbbvinni a Megyeri útra" - tette hozzá középpályásunk.

A március közepén kezdődő háromhetes szünetig még három bajnoki és egy kupamérkőzés vár ránk. Micsinai Miklós szerint bár megterhelő, csapatunk játékosai szeretik a mostani sűrű időszakot.

"Ősszel talán nehezebben alkalmazkodunk a szerda-szombat menetrendhez, hiszen hozzá kellett szoknunk az NB I ritmusához. Ne felejtsük el, hogy a legtöbbünknek ez az első idénye az élvonalban. Ma már azt mondhatom, élvezzük, hogy három naponta meccs van."