Lesz-e győztese a BMTE-Újpest párharcnak az idei NB I-es szezonban?

Két, 1-1-es döntetlent követően szerdán délután harmadszor mérkőzünk a lila-fehérekkel, akik hozzánk hasonlóan a bennmaradásért küzdenek és jelenleg két ponttal előznek meg minket.

Ami a két korábbi találkozót illeti, augusztusban, a Szusza Ferenc Stadionban Zsóri Dániel és Simon Krisztián, decemberben, Budafokon Kovács Dávid és Csongvai Áron voltak a gólszerzők. Újpesten az első félidő a hazaiaké volt, majd a másodikban megérdemelten egyenlítettünk, míg a Promontor utcában tulajdonképpen végig mi futballoztunk jobban, a hajrában ráadásul két kapufát is rúgtunk.

Az adventi remi óta az újpestiek tizenhárom pontot gyűjtöttek, igaz, 2021-ben már nem a szerb Predrag Rogan, hanem Michael Oenning irányításával. 

A német vezetőedzővel a kispadon az Újpest első három bajnoki meccsén tizenkét gólt kapott, aztán valamelyest kiegyenesedett, hiszen legutóbbi négy találkozóján kilenc pontot gyűjtött. Az MTK-t (3-1), a DVTK-t (1-0) és legutóbb a Paksot (3-1) is legyőzte.

A IV. kerületbe a téli átigazolási időszakban négy külföldi játékos érkezett: a nigériai Simeon Ajanah-Chinedu, a francia Yohan Croizet, a belga-marokkói Yassine El Ghanassy, valamint guineai Victor Kantabadouno. Utóbbi kölcsönben került az újpestiekhez.

A szerdán 17:30 perckor kezdődő mérkőzést online szöveges formában közvetítjük itt, a BudafokiMTE.hu-n.