Szombaton az idei szezonban harmadszor, egyben utoljára lépünk pályára a Kisvárda Master Good ellen az OTP Bank Ligában. Mindez azt is jelenti, hogy megkezdődik a bajnokság utolsó harmada.

Az eddigi két, szabolcsiak elleni mérkőzésünkre nem lehet különösebb panaszunk. A nyitófordulóban emlékezetes küzdelemben és körülmények között 2-1-re nyertünk Budafokon, míg november végén 0-0-s döntetlent játszottunk idegenben. Utóbbi volt csapatunk első kapott gól nélküli találkozója idén az élvonalban.

A Kisvárda jó őszt produkált, a dobogón alsó fokán töltötte a rövid téli szünetet, 2021-ben viszont hat bajnoki meccse közül csak egyet, a ZTE ellenit (2-1) nyerte meg házigazdaként. Idegenben legutóbb novemberben, ugyancsak a zalaegerszegiekkel szemben győzött az NB I-ben. 

Supka Attila együttese szerdán, a MOL Magyar Kupában hozzánk hasonlóan sikerrel vette az akadályt, a Szombathelyi Haladás vendégeként harcolta ki a legjobb nyolc közé jutást (1-0).

Az előző két, Kisvárda ellen lejátszott mérkőzésünkhöz képest néhány új arcot is találunk szombati vendégeink keretében. A többnyire légiósokat foglalkoztató szabolcsiak a téli átigazolási időszakban a szerb Lazar Cirkovicot, a bolgár Yanis Karabelyovot, a brazil-olasz Matheus Leonit és az albán-horvát Herdi Prengát szerződtették.

A szombaton 14:45 perckor kezdődő OTP Bank Liga-találkozóról online szöveges közvetítés formájában számolunk be a BudafokiMTE.hu-n.