Két és fél hét után szerdán újra Paks felé vesszük az irányt, igaz, ezúttal nem bajnoki pontokért utazunk Tolna megyébe.

A tét a MOL Magyar Kupa-negyeddöntőbe jutás.

Az elmúlt három szezonban egyaránt a legjobb 32 között ért véget csapatunk kupaszereplése, idén viszont nem állunk messze attól, hogy megismételjük 2017-es menetelésünket.

Akkor, NB III-as együttesként több magasabb osztályú riválist búcsúztatva jutottunk el az elődöntőig, ahol a későbbi győztes Ferencvárossal szemben maradtunk alul. 

A mostani idényben is összejöhet egy FTC-BMTE kupameccs, ehhez azonban nekünk a Pakson, míg a zöld-fehéreknek a MOL Fehérváron kell túljutniuk szerdán.

A paksiak egygólos sikerekkel jutottak el a legjobb 16-ig: az NB III-as Hatvant és az NB II-es Nyíregyházát 2-1-re, az ugyancsak másodosztályú Csákvárt 3-2-re győzték le. 

Bognár György csapatával már kétszer találkoztunk a szezonban: november 1-jén Budafokon (2-3), február 7-én az atomvárosban (1-4) szenvedtünk vereséget. 

Ha szerda délután (13:00) sikerül a visszavágás, a Mohácsi TE, a Dabas-Gyón FC és a Fémalk-Dunavarsány után a negyedik ellenfelet búcsúztathatjuk és újabb kört vehetünk sikerrel a kupasorozatban. Érdemes megjegyezni, a fenti riválisok ellen lejátszott három mérkőzésen összesen 20 gólt szereztünk. Ez a legtöbb a mezőnyben.