Vajon azon túl, hogy továbbjutást ért és önbizalmat adott, miért lehetett még hasznos a hétközi, fölényes kupasiker? Erre a kérdésre is kerestük a választ Oláh Bálinttal. 

"Sok olyan támadást vezettünk és értünk el belőle gólokat, amiket az edzéseken gyakorolunk. Dunavarsányban láttuk, tapasztaltuk, hogy ezek az akciók működnek, jól végre tudjuk hajtani őket. Persze nem egy NB I-es védelem állt velünk szemben, ez tiszta sor, mégis pozitív visszajelzés, hogy tizenegy gólt tudtunk szerezni. Ez lökést adhat a folytatásra" - válaszolta játékosunk, aki úgy érzi, a 11-0-s győzelem a szó jó értelmében "helyretette" a csapatot.

A szerdán látott támadásokat persze más sebességgel kell végrehajtani a Budapest Honvéd ellen ahhoz, hogy újra eredményesek legyünk. Oláh Bálint szerint erre minden esélyünk megvan.

"A decemberi, budafoki meccs óta majdnem két hónap telt el, nem igazán tekinthető kiindulópontnak az a kilencven perc. Ugyanakkor úgy látom, a kispestiek játéka nem sokat változott ezidő alatt, amiből következtethetünk arra, hogy szombaton sem leszünk alárendelt szerepben. Legutóbb voltak jó időszakaink a komoly játékerőt képviselő Honvéd ellen. Ezúttal ennél többet akarunk elérni és mindent megteszünk, hogy pontokkal térjünk haza a Hungária körútról" - fogalmazott középpályásunk, aki az elmúlt hetekben többnyire a védelemben kapott lehetőséget.

"Taktikailag sok mindenben különbözik a két poszt, hátul máshogy kell védekeznem, máshova kell futnom, más pozíciót kell tartanom" - mondta ezzel kapcsolatban Oláh Bálint. "Az állandóságot mindenkinek jót tesz, de ott igyekszem a csapat segítségére lenni, ahol a szakmai stáb számít rám."

A Budapest Honvéd elleni szombati mérkőzésről online szöveges közvetítés formájában számolunk be a BudafokiMTE.hu-n.