Fennállása során először jutott el a legjobb 32 közé a Fémalk-Dunavarsányi TE, amely csapatunk ellen már szezonbeli hatodik MOL Magyar Kupa-mérkőzését játssza szerdán.

A dunavarsányiak tavaly augusztusban a Pest megyei selejtezőben kezdték szereplésüket.

A Százhalombatta (3-0) és a Vecsés (2-0) legyőzése után a Dunaharaszti MTK vendégeként a rendes játékidő utolsó percében, egy öngólnak köszönhetően egyenlítettek (1-1), majd tizenegyesrúgásokkal kiharcolták a 128-as főtáblára jutást.

A főtábla első körében az NB III-as Kőrösladány ellen 2-1-re, a második fordulóban a megye I-es Kabai Meteorit otthonában hosszabítás után 2-0-ra nyertek.

A MOL Magyar Kupa hivatalos honlapján így nyilatkozott a meneteléssel kapcsolatban Dr. Szilvay Balázs, a DTE elnöke:

"Természetesen szerencsére is szükségünk volt, hogy ilyen messzire eljuthattunk, de önmagában a szerencse nem lett volna elég. Volt, hogy kiváló teljesítménnyel jutottunk tovább, máskor szervezettek és elszántak voltunk. Most egy minden korábbinál nagyobb csodát kellene véghezvinnünk. Nagyon fontos, hogy koncentráltak és motiváltak legyünk - utóbbival, meggyőződésem, biztosan nem lesz gond -, mert komoly tudásbeli különbséget kell eltüntetni, de azt gondolom, nem vagyunk esélytelenek a Budafokkal szemben" - mondta az elnök.

A Fémalk-Dunavarsány számára az elmúlt hétvégén vette kezdetét a tavaszi szezon. A Pest megyei I. osztály 14. fordulójában a csapat 1-0-ra nyert Százhalombattán, így 17 ponttal jelenleg kilencedik helyen áll a tabellán. 

A DTE gólját az a Novák Richárd szerezte, aki 15 találattal vezeti a bajnoki góllövőlistát. A 21 éves játékos a Magyar Futball Akadémián nevelkedett, korábban a Budapest Honvéd NB III-as együttesében is futballozott.

A dunavarsányi keret BMTE-kötődésű tagja Ladányi Tibor, aki a 2016/2017-es idényben tizenhat bajnoki és három kupameccsen lépett pályára, ezeken pedig két gólt szerzett klubunk színeiben.