Szerdán este játékosaink az öltözőben ünnepeltek egy keveset, csütörtök reggel óta viszont már kizárólag a hétvégi feladat és a Paks elleni mérkőzés áll a figyelem középpontjában.

"A Diósgyőrben szerzett egy pont, de különösen a ZTE szerdai legyőzése nagyon fontos volt számunkra. A régóta várt siker az önbizalmunknak és az öltözői hangulatnak is jót tett" - mondta a szombati edzést követően Zeke Márió hozzátéve, nem lehet más a cél, mint Pakson folytatni a pontgyűjtést. 

20 éves balhátvédünk a mostani szezon elején még abban a Budaörsben futballozott, amelyet a paksiak jelenlegi vezetőedzője, Bognár György irányított.

"Ismerem, mit vár a játékosaitól és milyen felfogásban küldi pályára a csapatát. Pakson is a támadófutballt helyezi előtérbe" - fogalmazott ezzel kapcsolatban Zeke Márió. "Hátul stabilnak és szervezettnek kell lennünk, az ellenfél mögött pedig nyílhatnak területek és lehet esélyünk a gólszerzésre. Nem változtatunk a csapatjátékunkon, mindannyian tudjuk a feladatunkat és amennyiben ezeket megfelelő szinten hajtjuk végre, miénk lehet a győzelem."

A MOL Fehérvártól januárban kölcsönvett játékosunk úgy érzi, sikerült hamar beilleszkednie, a jövője szempontjából pedig óriási lehetőséget jelent, hogy Budafokra került.

"A BMTE filozófiája miatt egyből rábólintottam a budafoki ajánlatra, tudtam, hogy jól alakul a jövőm, ha idejövök" - folytatta Zeke Márió. "Más klubok számára is példa lehet az itteni gondolkodásmód. A magyar fiatalok megkapják az esélyt arra, hogy bizonyítsák, képesek megállni a helyüket az NB I-ben és tudnak olyan teljesítményt nyújtani, mint egy idősebb légiós. Csizmadia Csaba, illetve a szakmai stáb tagjai aprólékosan elmagyarázták a rám vonatkozó taktikai feladatokat és a csapattársakhoz hasonlóan mindenben támogatnak. Egy ilyen közegben lehet alkotni, tanulni és fejlődni."

Játékosunk hozzátette: továbbra is keményen dolgozik az élvonalbeli játékpercekért és arról sem tett le, hogy teljesítményével felhívja magára Gera Zoltán szövetségi edző figyelmét a márciusi U21-es Európa-bajnokság előtt.