Az év eleji meccsdömping vasárnap délután a tabellán minket hat ponttal és négy hellyel megelőző Paks otthonában folytatódik.

Az atomvárosban NB I-es mérkőzésen még nem, alsóbb osztályú bajnoki találkozókon viszont már többször vendégeskedtünk.

Legutóbb 2017 áprilisában, amikor Pölöskey Péter és Oláh Lóránt góljával 2-0-ra vertük a paksiak tartalékcsapatát az NB III Közép csoportjában és a szezon végén feljutást ünnepeltünk.

Másodosztályú meccsen ötször lépünk pályára Pakson, a mérlegünk két győzelem, két döntetlen és egy vereség. 1990-ben 1-0-ra, 1995-ben 2-1-re nyertünk Tolna megyében.

Ami a közelebbi múltat illeti, a két klub első élvonalbeli találkozója kapcsán maradt bennünk hiányérzet, hiszen tavaly novemberben kétszer is vezettünk a Paks ellen a BMTE Stadionban.

Ihrig-Farkas Sebestyén révén már a 7. percben előnybe kerültünk, majd Sajbán Máté egyenlítése után Kovács Dávid büntetőjével a 27. percben újra vezetést szereztünk. 2-1 után viszont a paksiak még a szünetig fordítottak, Hahn János és Bognár István is betalált és az eredmény a második félidőben már nem változott.

Az őszi mérkőzés összefoglalóját ITT nézheted meg.

A Paks a 2020-as évet három vereséggel zárta, a tavaszi szezon meccseit tekintve azonban hozzánk hasonlóan veretlen. A DVTK legyőzése (2-1) és a zalaegerszegi döntetlen (4-4) után legutóbb a Budapest Honvéd vendégeként is egy pontot gyűjtött (1-1). 

Bognár György együttese a Ferencváros és a MOL Fehérvár után a harmadik legtöbb gólt (36) szerezte a szezonban, melyek közül tíz az NB I góllövőlistáját vezető Hahn nevéhez fűződik. A hétgólos Ádám Martin ugyancsak dobogós a rangsorban.