Hosszú, több mint három hónapon át tartó nyeretlenségi sorozatunk ért véget szerda este a ZTE 3-1-es legyőzésével, a megszerzett három ponttal ráadásul elmozdultunk a kiesőzónából.

"Gratulálok a csapatnak, mert átérezték ennek a mérkőzésnek a súlyát és fegyelmezetten, maximális koncentrációval tették a dolgukat az utolsó percig. Érezhető volt, hogy mindenáron meg akarjuk nyerni a meccset" - értékelt a lefújást követően Csizmadia Csaba.

Vezetőedzőnk szerint teljes mértékben megérdemelt sikert arattuk a zalaiak ellen.

"Felkészültünk, tudtuk, mik a ZTE gyenge pontjai, gólokat akartunk szerezni. Az elején volt két átlövésük a vendégeknek, de ezután átvettük az irányítást és háromszor is betaláltunk. 3-0 után felívelésekkel próbálkoztak, ezekben volt veszély, de a győzelmünk abszolút megérdemelt."

Csizmadia Csaba arról is beszélt, hogy lélektanilag számít, hogy előreléptünk a 10. helyre a tabellán, vagyis jelenleg a vonal fölött vagyunk.

"Próbáltam bíztatni a srácokat, hogy ne nézzék a tabellát, de tudom, hogy akarva-akaratlan is szembe jön velük. Az NB I-ben futballoznak, az újságokban napi szinten téma a csapat szereplése" - fogalmazott vezetőedzőnk. "Ugyanakkor nem feledkezünk meg arról, hogy hosszú még a szezon. Amikor a mezőny első felében voltunk, akkor is azt hangsúlyoztam, hogy dolgoznunk kell tovább, mert mi a munkában hiszünk. Lélektanilag fontos volt az utolsó pillanatokban megszerzett egyenlítőgól Diósgyőrben, ahogyan az is, hogy elhagytuk a kiesőzónát. Remélem, fenn tudunk maradni azen a hullámon, amelyen sikerek érik a csapatot."

Csizmadia Csaba sajtótájékoztatóját IDE kattinva nézheted meg!