Máig utolsó bajnoki győzelmünket október 25-én a ZTE ellen arattuk - összefoglaló ITT. Azóta 11 meccset játszottunk az OTP Bank Ligában, vagyis 3-1-es zalai sikerünk után egy hosszabb nyeretlenségi sorozat vette kezdetét.

Szerdán újra a ZTE-vel mérkőzünk, ezúttal a Promontor utcában.

Hogy mit jelentene számunkra a három pont megszerzése, felesleges ragozni. Azt viszont érdemes megnézni, mi változott Zalaegerszegen az őszi találkozó óta.

Demjén - Szalai, Lesjak, Bobál, Gergényi - Sanković, Bedi - Vass (Tajti '67), Kovács B. (Babati '54), Szánthó (Kun '75) - Dragóner (Zimonyi '54) - így állt fel a ZTE októberben a mieink ellen.

Ebből a csapatból egyedül Dragóner Filip nincs már a ZTE alkalmazásában, amely télen rutinos játékosokkal is erősített. A fiatal Szalay Szabolcs mellett a háromszoros válogatott, korábbi horvát gólkirály Futács Márkó és Kálnoki Kis Dávid is a kék-fehérekhez igazolt.

A zalaegerszegiek gólgazdag mérkőzésekkel és két döntetlennel kezdték az évet. A Budapest Honvéd vendégeként 2-2-re, vasárnap, a Paks ellen 4-4-re végeztek.

"Nagyon fontos összecsapásra utazunk, elengedhetetlen, hogy a legjobb állapotba kerüljenek a játékosaink" - nyilatkozva a ztefc.hu-nak már a szerdai, budafoki fellépéssel kapcsolatban Boér Gábor vezetőedző, aki tavaly július óta irányítja a ZTE-t. "Nincs sok idő, gyorsan követik egymást a mérkőzések, az egész keretre nagy feladat hárul. Lényeges, hogy úgy forgassuk a csapatot, hogy mindig a legjobb állapotban lévő játékosok fussanak ki a pályára. A játékunk jól működött a hétvégén, az eredményességen kell javítanunk."

Az élvonalban eddig egyszer találkoztunk a zalaiakkal, az NB II-ben viszont már 22 meccset játszottunk ellenük. Az összesített mérleg a mi szemszögünkből 7 győzelem, 7 döntetlen és 9 vereség.

A BMTE Stadionban legutóbb 2018. november 11-én járt a ZTE és 3-2-re győzött - az összefoglalót ITT nézhetitek meg.