A Diósgyőrben megszerzett pont jelentette lendülettel készül csapatunk a szerda esti, ZTE elleni mérkőzésre. Kovács Dávid szerint a hétvégi döntetlennek több szempontból is nagy jelentősége van.

"Érezhető az öltözőnkben, hogy a diósgyőri 1-1 pozitívan hatott mindenkire, különösen a második félidei játékunk és az egyenlítőgólunk körülményei miatt" - mondta csapatkapitányunk. "Ne felejtsük el, hogy ha a DVTK nyer, megelőzött volna minket, így viszont két meccsen négy pontot szereztünk egy közvetlen rivális ellen. Az olyan együttesekkel szemben vívott találkozók különösen fontosak, amely riválisoknál a három egymás elleni mérkőzés alapján jobbnak bizonyulhatunk."

Kovács Dávid szerint a ZTE is ebbe a kategóriába sorolható. Ősszel 3-1-re győztünk Zalaegerszegen - első gólunkat épp "Kokó" szerezte -, egy esetleges szerdai sikerrel pedig ismét értékes pontokat gyűjtenénk be és egyben vehetnénk el a kék-fehérektől.

"A ZTE jó erőkből álló, gólerős csapat és minden bizonnyal Budafokon is támadófutballal fog előrukkolni. Számunkra hazai pályán a három pont megszerzése a cél, rá akarjuk erőltetni az akaratunkat a zalaiakra és meg akarjuk nyerni a mérkőzést" - adta ki a jelszót támadónk.

Csapatkapitányunk arról is beszélt, bár a következő 4-5 forduló egyfajta vízválasztó lehet, ahogy korábban, úgy most sem számolgatunk.

"Február végére kialakulhat, hogy kik és miért küzdenek majd az idény utolsó harmadában" - fogalmazott Kovács Dávid. "Mi szeretnénk minél távolabb kerülni a veszélyzónától, de mindig csak a következő mérkőzésre és feladatra koncentrálunk. Annál is inkább, mert szezonról szezonra változik az a pontszám, ami a biztosnak mondható bennmaradáshoz szükséges. A legjobb eredmény elérésére törekszünk minden meccsen, így szerda este, a ZTE ellen is."