Október 17-én jó játékkal, magabiztos kapusteljesítménnyel, szép gólokat lőve szereztünk három pontot a DVTK ellen - összefoglaló ITT. A Diósgyőrben nevelkedett Oláh Bálint, majd Ihrig-Farkas Sebestyén is betalált, a BMTE Stadion lelátóján pedig mintegy 1500-an ünnepelték csapatunkat. 

Három pont. Ennyi most az előnyünk a tabellán a sereghajtóval szemben.

A diósgyőrieknél a 2-1-es budafoki vereség óta jelentős változások történtek a stábban és a játékoskeretben egyaránt. 

Feczkó Tamás, majd a három mérkőzésre beugró Geri Gergely helyét december végén a horvát Zoran Zekic vette át a vezetőedzői poszton. A korábban az NK Osijeket és a Sheriff Tiraspolt is irányító szakember már a téli átigazolási időszak elején több honfitársát Miskolcra csábította: a DVTK nem kevesebb, mint hat horvát játékost szerződtetett.

Goran Milović, Diego Živulić, Alen Grgić, Marko Malenica, Luka Marin és Vinko Soldo - ők az új nevek, rajtuk kívül a magyar állampolgársággal is rendelkező Asmir Suljić, az észt Artur Pikk és a cseh David Vaněček érkezett eddig Borsodba.

Az újév felemásan indult a piros-fehérek számára. A Ferencváros elleni korábban elhalasztott mérkőzést 1-0-ra megnyerték a Groupama Arénában Suljic góljával, majd 2-1-re kikaptak Pakson.

Utóbbi találkozón így állt fel a DVTK: Antal - Grgić, Milović, Hegedűs J. (Marin '72), Soldo - Márkvárt, Živulić (Max '46) - Hasani (Ivanovski '46), Rui Pedro (Suljić '46), Grozav (Molnár G. '72) - Dražić.

Ami a jóval régebbi múltat illeti, a BMTE eddig háromszor játszott bajnoki mérkőzést Diósgyőrben, mindannyiszor a másodosztályban. Az elsőt 1965-ben 1-0-ra megnyertük, a következő kettőt viszont elveszítettük. 1974-ben 4-0-ra, 1987-ben 1-0-ra győztek a miskolciak.