Góllal, méghozzá pályafutása első NB I-es találatát szerezve mutatkozott be csapatunk színeiben Csonka András, aki januárban a Ferencvárostól kölcsönben érkezett Budafokra. 

"Nagyon örültem a gólnak és annak is, hogy 90 percet tölthettem a pályán. Jól éreztem magam, de a játékomat illetően maradt bennem hiányérzet" - mondta 20 éves középpályásunk az MTK ellen 2-2-es döntetlennel zárult vasárnapi mérkőzésről.

A szokatlanul rövid felkészülés miatt játékosunknak kevés ideje volt a beilleszkedésre, de úgy érzi, szerepkörét és a játék tudatosságát tekintve nincs sok különség klubunk és az FTC között.

"Egységes, befogadó közegbe kerültem, ahol pontosan meghatározták, hogy milyen feladatok tartoznak az adott poszthoz. Az én szerepköröm hasonló, mint ami a Ferencvárosnál volt, a társak és a szakmai stáb pedig az első naptól kezdve nyitott volt felém" - mondta fiatal középpályásunk, aki szerdán este máris nevelőegyesülete, az FTC ellen bizonyíthat.

"Emlékszem a BMTE decemberi, Üllői úti vendégjátékára, ami szoros küzdelmet hozott. Hogy képesek leszünk-e hasonlóan kiélezett meccset játszani az éllovas ellen? Egy biztos: nem alárendelt szerepre készülünk. Láthattuk az elmúlt hetekben, hogy a Fradi sem nyer mindig, kifoghat egy-egy rosszabb napot. Lelkesen és mindent beleadva fogunk futballozni, mégpedig a győzelemért" - fogalmazott Csonka András, aki fontosnak tartja, hogy a következő időszakban minél több játéklehetőséghez jusson, mert ez szükséges az egyenletes fejlődéshez.

"Az elmúlt hónapokban hiányzott a folyamatos játék. Enélkül nem tudtam olyan ütemben fejlődni, mint szerettem volna. Szükségem van a meccshelyzetekre és a játékpercekre, mert ezek hozzák ki egy játékosból azt, ami benne van" - tette hozzá.

A Ferencváros elleni korábbi bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzések krónikájáról ITT olvashatsz részletesen.

A szerdán 20 órakor kezdődő mérkőzést online, szöveges közvetítésünkön keresztül követhetitek a BudafokiMTE.hu-n.