Bő 75 évvel ezelőtt, 1945. decemberében találkozott egymással először a BMTE és az MTK tétmérkőzésen. Az élvonal, akkori nevén Országos Bajnokság 10. fordulójában hat gólt is láthatott a budafoki pályára kilátogató 1500 néző.

Hegyi Antal találatával a mieink már a 6. percben vezetést szereztek, Polgár Gyula öngólja után pedig hamar kétgólosra nőtt a különbség. Az MTK a folytatásban ledogozta hátrányát, sőt, az 52. percben már 3-2-re vezetett. Csakhogy a 64. percben a duplázó Hegyi révén kiegyenlítettünk, így 3-3-as döntetlennel zárult a mérkőzés.

Az áprilisi, idegenbeli "visszavágón" is hat gól született, számunkra kevésbé hízelgő eloszlásban. Az MTK húsz perc alatt négyet rámolt be a kapunkba és végül 5-1-re győzött. A BMTE gólja Varga József nevéhez fűződik.

2020 októberéig a felek a másodosztályban találkoztak többször - a mérleg öt meccs, öt MTK-siker -, az idei szezonban aztán újra szép élményeket szereztünk a kék-fehérek ellen. 

Október 2-án Skribek Alen már a 2. percben vezetést szerzett az Új Hidegkuti Nándor Stadionban és bár Bojan Miovszki a 73. percben egyenlített, a végén mi ünnepelhettünk. A Huszti András kiállítása miatt emberhátrányba kerülő csapatunk Ihrig-Farkas Sebestyén lövésével megszerezte a három pontot, amivel egy hosszabb győzelmi sorozatunk vette kezdetét.

Hasonló forgatókönyvvel alighanem vasárnap és az azt követő hetekben is kiegyeznénk.