"Nagyon bizakodó vagyok" - mondta Csizmadia Csaba, amikor arról kérdeztük, milyen érzésekkel várja az MTK Budapest elleni tavaszi rajtot. 

Vezetőedzőnk elmondta, az edzőtáborból hazatérve elsődlegesen a frissítés került az edzések középpontjába.

"Horvátországban kezdtük a hetet erős edzésekkel, természetesen már a vasárnapi mérkőzésre hangolva. A szerdai hosszú utazás után csütörtökön szabadnapot kapott a csapat, az elmúlt napokban pedig arra helyeztük a hangsúlyt, hogy a srácok fejben is rendben legyenek és maximálisan tudjanak koncentrálni az MTK elleni találkozóra" - fogalmazott Csizmadia Csaba.

Hozzátette: a múltat úgy hagytuk magunk mögött, hogy tanultunk belőle. 

"Az edzőtábor során sokat beszéltünk az őszi eredményekről, a frusztráló vereségekről és azok tanulságairól" - folytatta vezetőedzőnk. "Akárhányszor visszanéztük a felvételeket, a legtöbb esetben nüanszokon múlott, hogy nem tudtunk nyerni vagy épp pontot szerezni. Ezeknek a mérkőzéseknek a tapasztalatával sokat gyarapodtunk. Megpróbálunk rátenni még egy lapáttal a játéksebesség tekintetében, de a legfontosabbnak továbbra is azt tartom, hogy mentálisan erősek és koncentráltak legyünk."

Csizmadia Csaba a vasárnapi ellenfélről, az MTK Budapestről azt mondta, meglepődne, ha a kék-fehérek nem a megszokott stílusukban lépnének pályára a BMTE Stadionban.

"Jól ismerjük az MTK-t, az elmúlt években többször játszottunk ellenük. Vezetőedzőjükkel egy állandó filozófia mentén haladnak, amely az eredmények alapján működik. Minőségi játékosaik vannak. Nem mondok újat azzal, hogy száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk vasárnap" - tette hozzá vezetőedzőnk.

A BMTE kerete az MTK Budapest elleni mérkőzésre:
Póser, Kovács Z., Bese B. (kapusok), Margitics, Nikolić, Oláh B., Zeke, Fekete M., Ihrig-Farkas, Kovács D., Micsinai, Filkor, Takács R., Huszti A., Romić, Kulcsár K., Csonka, Khiesz, Medgyes, Zsóri, Skribek, Lőrinczy, Szabó M.