Három edzőtábori ellenfelünk közül papíron a legerősebb maradt a legvégére. A bajnoki főpróbának is beillő, HNK Rijeka elleni felkészülési mérkőzést pénteken 14:30 perckor vívjuk Umagban.

A horvát élvonalbeli riválissal szemben szinte napra pontosan egy éve már próbára tettük magunkat, akkor egy góllal alul maradtunk az edzőmeccsen (0-1).

A Rijeka játékerejéről sokat elmond, hogy ősszel az Európa Liga csoportkörében szerepelt és négy pontot gyűjtött egy olyan négyesben, amelyben az olasz Napoli, a spanyol Real Sociedad és az Alkmaar szerepelt. Utóbbit a záró fordulóban 2-1-re legyőzte, elütve ezzel a hollandokat a továbbjutástól.

Eközben a bajnokságban jelenleg negyedik Simon Rožman együttese (6 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség), kilenc pontra a dobogót alsó fokán álló Goricától és tizenháromra az éllovas Dinamo Zagrebtől. Csakhogy a fiumeiek három találkozóval kevesebbet játszottak az említett csapatoknál. 

A Rijeka játékoskeretének összértéke a mértékadó Transfermarkt szerint 23 millió euró. A klubnak többek közt spanyol, portugál és olasz légiósa is van. Külön említést érdemel a bosnyák válogatott középhátvéd, Stjepan Lončar, valamint a horvát támadó középpályás, Franko Andrijašević, aki a belga Genk kölcsönjátékosaként szerepel a fiumeieknél.

(Fotó: HNK Rijeka)