Régi ismerősnek is nevezhetjük keddi ellenfelünket (14:00, Umag), az FC Kopert, amellyel tavaly nyáron, Kranjska Gorában is megmérkőztünk.

Július 27-én Kovács Z. - Fekete, Romić, Oláh B., Kirják - Soltész I., Micsinai - Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. - Kovács D. összeállításban kezdtünk az élvonalban hozzánk hasonlóan újonc szlovének ellen, majd 0-2-es hátrányból Zsóri Dániel tizenegyesével és Lőrinczy Attila szabadrúgás góljával egyenlítettünk. A győztes találatot azonban a Koper szerezte meg és 3-2-re nyert.

De mi történt a koperiekkel a nyári felkészülési találkozó óta?

A legmagasabb osztályba licenszproblémák és három év számüzetés után visszatért klub eredményesen szerepelt ősszel, jelenleg negyedik a tabellán.

Októberben pontot rabolt a listavezető Maribor otthonából (1-1), átgázolt a címvédő Celjén (3-0), majd novemberben győzött a jó erőkből álló Olimpija Ljubljana vendégeként (2-1) is.

A Koper 28 gólt szerzett a bajnokságban - ezzel második a vonatkozó rangsorban -, a találatok közül kilenc Nardin Mulahusejnović nevéhez fűződik. A bosnyák támadó nyáron Mariborból érkezett és maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Az együttes szurkolói számára újévi ajándékként érkezett a hír, miszerint a 2010-es bajnokcsapat tagja, Mitja Viler visszatért Koperbe. A 34 éves balhátvéd az elmúlt tíz évet a Maribornál töltötte, amellyel hat bajnoki címet és három Szlovén Kupát nyert, de szerepelt a Bajnokok Ligájában is.