Az újév első mérkőzését ma a cseh élvonalbeli 1. FC Slovácko ellen játsszuk a horvátországi Umagban. 

Az 1927-ben alapított klub 2009 óta megszakítás nélkül a legmagasabb osztályban szerepel és története során kétszer jutott el a Cseh Kupa döntőjéig. A mostani szezonban jelenleg a hatodik helyen áll a bajnokságban, hét pontra a dobogótól és tizenkettőre a kiesőzónától.

Uherské Hradiste város csapata ősszel kiegyensúlyozottan teljesített. Tizenhárom bajnoki mérkőzése közül hatot megnyert, háromszor játszott döntetlent és négyet veszített el. Stabil védekezését igazolja, hogy eddig csak a listavezető Slavia Praha és a Baník Ostrava kapott nála kevesebb gólt.

A védelem egyik oszlopa a 69-szeres cseh válogatott Michal Kadlec, aki korábban a Sparta Prahában, a Bayer Leverkusenben és a Fenerbahcéban is meghatározó játékos volt.

A keret legértékesebb játékosa - a mértékadó Transfermarkt szerint - a 25 éves középső középpályás, Marek Havlik, akit a portál 650 ezer euróra taksál. Havlik 2013 óta erősíti a Slováckót, tavaly ősszel pedig bemutatkozott a cseh válogatottban is.

A vezetőedzője a 46 éves Martin Svedik, aki 2018 novemberében vette át az együttes irányítását. A korábbi utánpótlás válogatott támadó rövid játékos pályafutása alatt élvonalbeli mérkőzéseken is pályára lépett. Visszavonulása után volt az U20-as nemzeti csapat szövetségi edzője is.

Első umagi ellenfelünk a mieinknél előrébb tart a felkészülésben, hiszen már jövő szombaton tétmérkőzést játszik, így csapatunkra várhatóan hasznos és komoly erőpróba vár 14 órától.