Csapatunk szerdán este elfoglalta főhadiszállását a horvátországi edzőtáborban és már túl van egy átmozgató, valamint két, teljes intenzitású edzésen. Az eddigi umagi tapasztalatokról, a felkészülési időszak feladatairól és a ránk váró edzőmérkőzésekről szélsőnket, Takács Ronaldot kérdeztük.


BudafokiMTE.hu: Tíz nap pihenő után szűk három hét munka a rajtig. Beszélhetünk egyáltalán téli felkészülésről?

Takács Ronald: A megszokott értelemben biztosan nem. Nagyon kevés időnk van a január 24-ei, MTK elleni bajnoki mérkőzésig, ezért inkább úgy fogalmaznék, a mostani időszak a munka folytatása. Ezúttal nem tudunk olyan alapozást csinálni, mint nyáron, de nem is a nulláról kellett nekivágnunk a feladatoknak. Ami ebbe a néhány hétbe belefér, azt maximális koncentrációval és teljes erőbedobással megcsináljuk. 

Jobb így, hogy hamar jön a folytatás vagy szerencsésebb lett volna, ha több idő jut a fizikai és szellemi felfrissülésre?

Én nem vagyok híve a hosszú szüneteknek. Tény, sokat kivett belőlünk az őszi szezon, különösen a második fele. Belekerültünk egy rossz sorozatba, amely elsősorban mentálisan okozott nehézséget. Várható volt, hogy a fejlődési folyamat során ilyen időszakunk is lesz és azt mondom, jobb, hogy nem az idény utolsó heteiben kerültünk ilyen helyzetbe, amikor már nincs lehetőség a javításra. Most az a legfontosabb, hogy minden esélyt megragadjunk arra, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a tavaszra.

Ami meglehetősen sűrűnek ígérkezik. 

Senki sem gondolta és gondolja most sem, hogy könnyű lesz. Mindenkinek bele kell állnia a munkába és az ősszel elkövetett hibákból tanulva jobban kell teljesítenünk, mint novemberben és decemberben. 

Az előttünk álló felkészülési mérkőzésekből mit lehet tanulni? 

Mivel komoly játékerőt képviselő csapatok ellen lépünk pályára, biztos vagyok benne, hogy hasznos tapasztalatokat szerzünk majd. És visszaigazolást kaphatunk arról, hogy hol tartunk a munkában. Tovább akarunk fejlődni és ehhez szükségünk van az olyan megmérettetésekre, mint amilyen a Slovácko, a Koper és a Rijeka ellen vár ránk.

Milyen az élet az edzőtáborban a koronavírus-járvány idején? 

Egyfajta "buborékban" élünk, el vagyunk zárva a külvilágtól és csak akkor hagyjuk el a szálláshelyünket, amikor az edzőpályára megyünk. Ahogy otthon, úgy itt is hetente kétszer tesztelnek minket és persze be kell tartanunk az egészségügyi előírásokat. A körülöttünk dolgozó személyzet is odafigyel mindenre, vigyáznak ránk, biztonságban vagyunk. 

Akkor minden körülmény adott a megfelelő munkához?

Teljes mértékben, nincs okunk a panaszra. Jó pályákon edzhetünk, a szálloda minden szempontból megfelelő és ami legalább ennyire fontos: a hangulatunkkal sincs gond. Optimisták vagyunk, pozitívan gondolkozunk a jövővel kapcsolatban és azért dolgozunk, hogy elérjük a célunkat és megőrizzük élvonalbeli tagságunkat.