Szenteste előtt egy nappal fontos bajnoki mérkőzés vár csapatunkra: a Budapest Honvéd elleni, november 7-ről elhalasztott találkozót pótoljuk a BMTE Stadionban. 

"A sorsunk a saját kezünkben van azzal kapcsolatban, hogy milyen pozícióban zárjuk az évet" - mondta Csizmadia Csaba utalva arra, hogy ha szerzünk pontot a kispestiek ellen, akkor a téli szünetet biztosan nem töltjük a kiesőzónában.

"Nagyon jót tenne a lelkeknek egy győzelem és kellenek a pontok a céljaink eléréséhez" - folytatta vezetőedzőnk. "Szeretnénk irányítani a meccset, ahogy múlt szerdán, a Mezőkövesd ellen is tettük, védekezésben pedig óriási koncentrációra lesz szükségünk."

Csizmadia Csaba szerint a Honvéd jó erőkből áll, de nekünk továbbra is elsősorban a saját árnyékunkat kell átlépnünk: minimálisra csökkenteni a hibák számát és minél jobban megvalósítani azt a játékot, amit hosszú ideje gyakorolunk.

"Pisont István újboli szerepvállalása nem hozott újdonságot az előző időszakához képest, most is hasonló felfogásban játszik a csapata, mint az előző szezonban. Igaz, az eddigi három találkozón más és más arcukat mutatták a kispestiek: Kisvárdán a biztonságra törekedtek, a DVTK ellen domináltak, Újpesten pedig voltak ilyen és olyan időszakai is a mérkőzésüknek. A Honvédnak erős kerete van, nekünk pedig minden eshetőségre fel kell készülnünk velünk szemben" - mondta a szerdai ellenfélről Csizmadia Csaba.

Vezetőedzőnk arról is beszélt, hogy a kiesőzóna közelsége miatt nem érez extra nyomást, a csapat pedig mentálisan erős.

"Akin nyomás van, az szerencsés ember, mert valamit jól csinál. Olyan helyen szerepel, ahol kíváncsiak rá. Ez a szint ezzel jár, ezt tudni kell kezelni a játékosoknak és a stábnak egyaránt. Nem szabad, hogy görcsössé váljunk. A keret nagyjából felének van már tapasztalata hasonló helyzetben, amikor az NB II-ben küzdöttünk a bennmaradásért. Nem pánikolunk, hanem higgadtan és megfontoltan dolgozunk azért, hogy megtörjük a mostani szériát."

A Budapest Honvéd vezetőedzője, Pisont István várakozásai:
"Vesztes mérkőzés után vagyunk, és egy ilyen mindig hatással van a csapatra, a stábra, de nem szabad, hogy befolyásoljon minket. Nem a tabellát kell néznünk, a saját feladatunkra kell koncentrálni, ami pedig a szerdai meccs. Amikor sorozatterhelésben vagyunk, háromnaponta játsszuk a meccseket, akkor nem szabad visszafelé tekinteni, muszáj előre nézni. Ez lesz a kulcs. Pozitív és negatív dolgokat egyaránt láttunk az Újpest elleni találkozón, tanulni kell abból a meccsből is, fontos, hogy a srácok bátran nyúljanak ahhoz, ami jellemzi őket, amire valójában képesek. Komoly értéke van ennek a csapatnak, szeretnénk ezt megmutatni. Stabil játékra lesz szükség, és a célunk, hogy eredményesek legyünk az évzáró mérkőzésen."

 

A BMTE kerete a Budapest Honvéd elleni mérkőzésre:
Póser, Kovács Z., Bese B. (kapusok), Margitics, Nikolić, Oláh B., Mervó, Fekete M., Ihrig-Farkas, Kovács D., Micsinai, Filkor, Takács R., Huszti A., Romić, Kulcsár K., Kirják, Khiesz, Medgyes, Zsóri, Skribek, Lőrinczy, Vaszicsku, Szabó M., Venczel