Szerda este utolsó mérkőzésünket játsszuk ebben a furcsa, minden szempontból kivételes idei esztendőben. 20:15 perctől a Promontor utcában fogadjuk a Budapest Honvédot, az NB I-es mezőny egyetlen olyan csapatát, amellyel még nem mérkőztünk meg a mostani szezonban.

Erre a találkozóra az eredeti tervek szerint november 7-én került volna sor, ám a kispestiek a játékoskeretüket érintő koronavírus-fertőzések miatt halasztási kérelmet nyújtottak be, amit klubunk - az élvonalbeli csapatok közül elsőként, a sportszerűség jegyében - elfogadott.

Az azóta eltelt másfél hónapban sok mindent történt mindkét együttesnél.

Mi hat mérkőzést vívtunk meg győzelem nélkül és egy pontra kerültünk a kiesőzónától, a Honvéd pedig december 6-án menesztette Bódog Tamás vezetőedzőt, akinek utódja a csapattal nyáron Magyar Kupát nyert Pisont István lett. Irányításával a XIX. kerületiek gól nélküli döntetlent játszottak Kisvárdán, kiütötték a sereghajtó DVTK-t (5-1), majd legutóbb 2-1-re kikaptak Újpesten.

A Honvéd jelenleg a 11. helyen áll a tabellán, vagyis vonal alatt van, mérlege 3 győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség, 22-22-es gólkülönbséggel. A piros-feketék egy találkozóval többet játszottak és egy ponttal kevesebbet gyűjtöttek a mieinknél, vagyis a szerdai kilencven perc arról is dönt, hogy melyik csapat tölti a veszélyzónában a téli szünetet.

A mérkőzést a BMTE Stadionban zárt kapuk mögött rendezik. A találkozó alakulását online, szöveges közvetítésünkön keresztül követhetitek vagy az M4 Sporton nézhetitek.