Szombati riválisunk, a Ferencváros ellen eddig nyolc mérkőzést vívtunk a múltban, melyek közül négy volt bajnoki találkozó.

Először 1945. november 1-jén, az Üllői úton játszott a két csapat az élvonalban. A BMTE Vági - Hegyi, Farkasvölgyi - Dudás, Turán, Varga - Hegyes, Mátrai, Méder, Zakariás, Konrád összeállításban lépett pályára és 5-2-es vereséget szenvedett. Góljainkat Zakariás és Dudás szerezte, utóbbi büntetőből talált be.

"Megilletődöttek voltak a fiúk"

- nyilatkozta a lefújás után a BMTE-t irányító legendás mester, Sebes Gusztáv.

1946. március 24-én a budafoki "visszavágó" is sok gólt és 6-2-es FTC-sikert hozott, 4000 néző előtt.

"A lelkes hazai csapat az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfélnek bizonyult. Szünet után már belefeküdt a zöld-fehére együttes, de a nagy győzelemben része volt Hegyi kiállításának és Csanádi idő előtti kiválásának is"

- írta beszámolójában a Népsport.

Eddigi egyetlen pontszerzésünket 2007. júniusában, az NB II-ben könyvelhettük el.

A másodosztályba száműzött Ferencvárossal 2-2-es döntetlent játszottunk Tatabányán, ahol Dombai - Szigeti (Urbán R. 69') - Nagy A., Rétsági, Kővári - Hacker - Lázár P., Schmatovich, Füzi K., Sipos Á. (Fülöp A. 66') - Ujhegyi (Fűzfa 89') összeállításban futballoztunk. A zöld-fehérek kétszer is vezettek, mi pedig mindkétszer egyenlítettünk Ujhegyi és Schmatovich góljaival.

Ezen az eredményen is múlt, hogy az idény végén az FTC nem tudott visszajutni az élvonalba.

Az örökmérleget két, számunkra nem túl hízelgő, 8-0-s Magyar Kupa-eredmény is tarkítja.

1984-ben, a Promontor utcában maradtunk alul az Ebedli Zoltán, Pogány László fémjelezte vendégekkel szemben, 2017 áprilisában, az elődöntő első felvonásán pedig a Groupama Arénában szenvedtünk nyolcgólos vereséget.

Utóbbi mérkőzésen a mostani játékoskeretünkből Fekete Máté, Ihrig-Farkas Sebestyén, Khiesz Kornél, Kovács Dávid, Margitics Andor és Vaszicsku Gergő, valamint vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba és sportigazgatónk, Oláh Lóránt is pályán volt.

A Promontor utcai visszavágón Csizmadia és Kovács is betalált, de a győzelmet a Ferencváros szerezte meg (4-2).

Örökmérlegünk az FTC ellen: 1 döntetlen, 7 vereség, 11-39-es gólkülönbség