A sors nagy rendező.

Vaszicsku Gergő pályafutása 50. NB I-es mérkőzésére készül. A Ferencváros ellen, sérülés után visszatérve. 

"Ha pályára lépek, mindent megteszek a csapat sikeréért, a plusz motiváció kompenzálni fogja az esetleges erőnlétbeli lemaradásomat" - mondta védőnk, aki novemberben, a Puskás Akadémia ellen játszott legutóbb.

Két hetet kellett kihagynia, a Felcsúton történetekre már csak egy heg emlékezteti. Romić Danijel sárga lapos eltiltása miatt szombat este újra fontos feladat várhat rá, a címvédő és listavezető támadóit kellene megállítania társaival.

"Ahogy mindig, most is győzni akarunk" - folytatta Vaszicsku Gergő, aki ellenfélként többször futballozott már az Üllői úton. "Ismerjük a ferencvárosiakat, ősszel a Bajnokok Ligája főtábláján is szerepeltek és rendkívül erős keretük van. Nem túlzás, emberfeletti teljesítmény kell ahhoz, hogy eredményesek legyünk ellenük. Különösen a Groupama Arénában, ahol több mint három és fél éve veretlenek. Egyszer persze minden sorozat megszakad, szombat este például a mi rossz szériánkkal együtt érhetne véget a Fradié."

Tény, a legutóbbi hat fordulóban megszerzett két pontunk nem sok, védőnk szerint azonban nem kell kongatni a vészharangokat.

"Vegyes érzéseim vannak, mert ugyan nem játszottunk igazán jól az elmúlt hetekben, de rendre szervezettek voltunk. A MOL Fehérvár elleni mérkőzés kilóg ebből a sorból, ott hamar gólokat kaptunk. Hogy mégis mi az oka a nyeretlenségnek? Ebben az időszakban minden az ellenfeleknek kedvezett. Azon kell dolgoznunk, hogy a szerencse mellénk álljon. Talán ha a lelátón ott lehetnének a szurkolóink, a támogatásuk azt a plusz jelenthetné, ami hiányzik."

Vaszicsku Gergő eddigi negyvenkilenc élvonalbeli találkozóját a Puskás Akadémia (41) és a BMTE (8) mezében játszotta. Mindkét csapatban góllal debütált az NB I-ben, augusztusban, a Kisvárdának lőtt találata ráadásul győzelmet ért a mieinknek.

Az élet nagy rendező...