Középpályásunk, Kulcsár Kornél a székesfehérvári vereség tanulságairól, a javítandó hibákról, a forgandó szerencséről és korábbi klubja, a Mezőkövesd elleni szerdai mérkőzésről is nyilatkozott.


BudafokiMTE.hu: A MOL Fehérvár elleni 1-4 után elhangzott az öltözőben, hogy most nincs idő keseregni, villámgyorsan túl kell tennünk magunkat a történteken. Sikerült?

Kulcsár Kornél: Azt hiszem, a többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon rosszul esett ez a vereség, de most már lezártuk magunkban a dolgot és kizárólag arra koncentrálunk, hogy javítsunk.

Miben kell változtatnunk?

Nem szabad kishitűnek lennünk, ilyen nem fordulhat elő a jövőben. Vereség és vereség között is van különbség, ennyire könnyen nem adhatjuk a bőrünket, függetlenül attól, hogy éppen ki az ellenfél. Ezekért a súlyos hibákért bármelyik csapat megbüntetett volna minket.

A legutóbbi öt fordulóban két pontot gyűjtöttünk. Megtört valami?

Szó sincs erről. Tény, hogy most nem vagyunk jó szériában, de senki se gondolja, hogy gödörbe kerültünk. A szezon elején olyan időszakunk volt, amikor minden labda befele pattant, most ennek az ellenkezője történik. 

Talán az Újpest elleni mérkőzés erre a legmegfelelőbb példa…

Igen, az újpestiek jóformán helyzet nélkül hozták le a kilencven percet, mégis ponttal távoztak Budafokról. Mi kapufákat rúgtunk és centikről sem tudtunk betalálni. Az egyik lövésemnél a gólvonalról mentettek a védők... Biztos vagyok benne, hogy ez a tendencia meg fog fordulni nálam és az egész csapatnál. Keményen dolgozunk minden nap azért, hogy visszataláljunk a győzelem útjára, ennek a munkának pedig meg lesz a gyümölcse.

Meghatározó lehet a Karácsonyig hátralévő három mérkőzés eredménye?

Egyértelműen. Nehéz meccsek várnak ránk Karácsonyig, melyeken a meglévők mellé újabb pontokat kell szereznünk. Látható, hogy kezd kettészakadni a mezőny, a 7-8 pontos különbség egy tizenkét csapatos mezőnyben már soknak számít. Tisztában vagyunk vele, hogy nekünk nem a Ferencvárossal vagy a Fehérvárral kell versenyeznünk, az viszont fontos lenne, hogy közel maradjunk a mezőny első feléhez.

Valószínűleg hasonlóan terveznek Mezőkövesden is, szerdai ellenfelünket egy ponttal előzzük meg a tabellán. Amolyan "hatpontos" meccs következik?

Szerintem a játékoskeret alapján a Mezőkövesdnek nem az alsóházban van a helye. A borsodiak jó erőkből állnak, Pintér Attila személyében pedig remek szakember irányítja a csapatot. Ettől függetlenül számunkra csak a győzelem az elfogadható szerda este.