A MOL Fehérvár elleni 4-1-es idegenbeli vereséget követően vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba sajtótájékoztatón nyilatkozott.

A mérkőzésről: Az első negyedórában a Fehérvár kétszer jutott el a kapunkig és két gólt szerzett. Könnyű találatokat ajándékoztunk és ezzel hozzásegítettük az ellenfelet, hogy előnybe kerüljön. 2-0 után bíztam abban, hogy tudunk szépíteni, ehelyett jött egy újabb nagy hiba. Egyetlen csapattal szemben sem férnek bele az ilyen megingások. A második félidőben cserékkel próbáltunk változtatni a játékon, a Fehérvár visszavett, így ez a játékrész szakmailag nehezen értékelhető.

A szünetben elhangzottakról: Arra hívtam fel a srácok figyelmét, hogy stabilizáljuk a csapatvédekezést és ne fussunk bele egy nagyobb vereségbe. Emellett azt kértem, hogy amikor nálunk van a labda, próbáljunk meg okosan támadni és gólt szerezni. Ez sajnos csak a meccs legvégén sikerült.

A tanulságokról: A mérkőzés előtti videózásnál hangsúlyoztuk, hogy nem szabad könnyen labdákat veszítenünk, főleg a középpályán, mert a Fehérvár az ilyen helyzetekből veszélyes tud lenni. Egész héten nagyon jól edzett a csapat, ezért bizkodó voltam, de ezúttal nem tudtuk megvalósítani azt, amire készültünk. Sajnálom, hogy így alakult ez a kilencven perc.

A folytatásról: Sok időnk nincs szomorkodni, szerdán, a Mezőkövesd ellen javíthatunk, most már erre kell koncentrálnunk. A legfontosabb az, hogy a csapatot olyan lelkiállapotba hozzuk, hogy maga mögött hagyja ezt a vereséget és kizárólag előre tekintsen.