A szezon egyik legnehezebb mérkőzése vár NB I-es csapatunkra szombat este Székesfehérváron. A MOL Fehérvár FC 2009 óta csupán egyszer nem végzett dobogós helyen az élvonalban, az elmúlt tizenegy évben három bajnoki címet és hét ezüstérmet szerzett.

A tabellán jelenleg második piros-kékek hazai pályán még veretlenek a mostani szezonban, ponttal is csak a Ferencváros és a Paks távozott a MOL Aréna Sóstóból.

Apropó, Paks. A tolnaiak a legutóbbi fordulóban, vasárnap 1-0-ra legyőzték a vendég Fehérvárt. A mérkőzést Ádám Martin gólja döntötte el a 89. percben, ami azt is jelentette, hogy Márton Gábor együttese egymást követő második idegenbeli találkozóját veszítette el. 

A székesfehérváriak szerezték a legtöbb gólt a mezőnyben (27), ugyanakkor csak kettővel kaptak kevesebbet, mint a mieink (15). A házi góllövőlistát a korábbi magyar, lengyel és amerikai gólkirály, Nikolics Nemanja vezeti öt találattal. 

A két csapat augusztus 30-án a BMTE Stadion találkozott először az NB I-ben. A mieink 65 percig egyenrangú ellenfelei voltak a jó erőkből álló Fehérvárnak, ám végül 4-1-es vereséget szenvedtek. A remek hangulatú, teltházas meccs Skribek Alen góljáról is emlékezetes maradt: fiatal szélsőnk a röviden kifejelt labdát 18-20 méterről, kapásból rúgta a jobb alsó sarokba. 

A Fehérvár ellen szombaton 19:30 perckor kezdődő mérkőzésről a BudafokiMTE.hu-n élő, szöveges közvetítés formájában számolunk be, az M4 Sporton és az m4sport.hu-n pedig élőben nézhetitek a találkozót.