Valamivel több, mint három hónap elteltével ismét az Újpest FC ellen lépünk pályára péntek este az OTP Bank Ligában, ezúttal a BMTE Stadionban.

A két csapat a mostani szezonban először augusztus 23-án, a Szusza Ferenc Stadionban találkozott. 74 év után az volt klubunk első idegenbeli mérkőzése az élvonalban.

Az újpesti kilencven perc számunkra Zsóri Dániel szenzációs szabadrúgásgóljáról marad emlékezetes. Fiatal támadónk mintegy 18 méterről, ballal tekert védhetetlenül a hazaiak kapujába. Zsóri lövése az egyenlítést és egyben a pontszerzést jelentette (1-1).

Predrag Rogan együttese azóta kétszer nyert, egyszer döntetlent játszott és hatszor veszített az OTP Bank Ligában, így jelenleg 11 ponttal a tabella tizedik helyén áll. Az Újpest a csapatot sújtó koronavírus-fertőzés miatt november elején előbb utánpótláskorú játékosokkal a soraiban 4-0-ra kapott ki a vendég MTK-tól, majd nem utazott el a DVTK elleni mérkőzésre, így a három pont a halasztási kérelmet elutasító diósgyőrieké lett.

A legutóbbi fordulóban a Pajović - Kastrati, Koutroumpis, Baošić, Antonov - Onovo - Simon K., Csongvai, Mitrović, Perošević - Tallo összeállításban kezdő újpestiek 1-1-es döntetlenre végeztek hazai pályán a Paks ellen. A 68. percben a csereként beállt georgiai légiós, Giorgi Beridze negyven méterről szerzett góljával az Újpest került előnybe, ám a Paks a 91. percben Ádám Martin révén egyenlített.