Szezonbeli tizedik NB I-es mérkőzésünkön újabb mérföldkőhöz érkeztünk csapatunk fellődési folyamatában. Először nem kaptunk gólt egy találkozón. A kisvárdai ellen 0-0 után Póser Dániel azt mondta, a "clean sheet" eléréséhez mindenki hozzátett.

"Nem tagadom, én már az első forduló óta várok erre a pillanatra" - fogalmazott kapusunk, aki szombaton, a Kisvárda ellen is magabiztosan teljesített. "Az idény elején ugyan még nem erre fektettük a legnagyobb hangsúlyt, de ahogy teltek a hetek, egyre többször fogalmazódott meg bennünk, hogy fontos lenne végre kapott gól nélkül zárni egy meccset. Ehhez a részsikerhez mindenki hozzátette a szükséges pluszt, az akarást, a koncentrációt. Csak az hiányzott ezen a mérkőzésen, hogy elöl eredményesek legyünk, de összességében igazságosnak érzem a döntetlent."

Az elmúlt hetekben többször változott a védelmünk összetétele, ami tovább emeli az értékét annak, hogy megóvtuk kapunkat a góltól.

"Edzésen több összeállításban is gyakoroltunk, hogy a szakmai stáb megtalálja azt a védelmet, amellyel végül nekivágunk a kilencven percnek. Én mégsem csak a védőket emelném ki, hiszen a védekezést a támadóink kezdik. Vagyis az egész csapat teljesítménye benne van ebben az eredményben."

Póser Dániel a lefújás után egy egyéni elismerésben is részesült. Kisvárdán vehette át az október hónap legszebb védését bemutató kapusnak járó díjat. Az M4 Sport és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös szavazásán a ZTE elleni bravúrja végzett az első helyen. 

"Nagy öröm számomra, hogy újoncként, pályafutásom első NB I-es szezononjában egy ilyen díjat kaphattam. Büszke vagyok rá és plusz motivációt ad a folytatásra" - mondta kapusunk.

A díjnyertes védést IDE KATTINTVA nézhetitek meg.