Interjú - Nagyszerű formában várja az őszi szezon utolsó mérkőzését Horváth Tamás, a BMTE II. támadója. 20 éves játékosunkkal többek közt tartalékcsapatunk eredményeiről és a szombati, Unione elleni találkozóról beszélgettünk.

 

BudafokiMTE.hu: Négy forduló, öt gól. Minek köszönhető, hogy az elmúlt hetekben kirobbanó formába lendültél?

Horváth Tamás: A csapatnak, az edzőmnek és a klubnak. Hálás vagyok a társaimnak, Nenad Pozdernek és mindenkinek, aki támogat. A góljaimnál sokkal fontosabb, hogy a legutóbbi négy mérkőzésünk közül hármat megnyertünk és feljebb léptünk a tabellán. Persze az is igaz, hogy egyetlen játékos önbizalmának sem árt, ha gólokkal tud hozzájárni győzelmekhez.

Mi változott, mióta Nenad Pozder irányítja a csapatot?

Nenad más játékfelfogást képvisel, mint előtte Schróth Lajos. Nagyon sokat gyakoroljuk edzéseken a rövidpasszos játékot, amit aztán igyekszünk megvalósítani a mérkőzéseken is. Edzőnk maximalista és ezt a szemléletet sugározza felénk is. Szeretné, hogy folyamatosan tanuljunk és fejlődjünk. Azt szokta mondani, hogy a mindennapi gondjainkat az öltözőben kell hagyni és csak az előttünk álló 90 percre szabad koncentrálni. Élveznünk kell, amit csinálunk, ez a kulcsa minden sikernek.

Összességében milyennek ítéled ezt az őszi szezont?

Először is szeretnék köszönetet mondani Schróth Lajosnak, aki az elmúlt kilenc évben tudásával és rendkívüli tapasztalatával nevelt, segített minket. A nyitányon, az Ikarus ellen aratott fölényes győzelem után sajnos hullámvölgybe kerültünk. Borzasztóan nehéz időszak volt, amiből nagyon nehezen tudtunk kijönni. Hogy végül sikerült, az az új impulzusoknak, a csapat megfelelő hozzáállásának és a vezetők rugalmasságának is köszönhető. Úgy érzem, az elmúlt hetekben elindultunk felfelé és fontos pontokat gyűjtöttünk.

Szombaton hazai pályán, az Unione ellen zárjátok az őszt. Győzelemmel?

Ezért dolgozunk, szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat és Budafokon tartani a pontokat. Az Unione komoly játékerőt képvisel, a keretét tapasztalt, jó játékosok alkotják, vagyis nem lesz könnyű dolgunk. Ugyanakkor kellő fegyelemmel és koncentrációval ezt a mérkőzést is megnyerhetjük és jó szájízzel mehetünk a téli pihenőre.