Pályafutása első élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára Kirják Henrik, aki a három kapott gól ellenére helytállt a legjobbak között. Ezt vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba szavai és a Nemzeti Sporttól kapott hatos osztályzat is bizonyítja.

"Vegyes érzéseim vannak" - fogalmazott fiatal játékosunk a 3-0-s felcsúti vereséggel kapcsolatban. "Egyrészt, nagyon örültem, hogy megkaptam a lehetőséget a szakmai stábtól, másrészt viszont szerettem volna győztes mérkőzésen bemutatkozni az NB I-ben. Sajnos ez nem sikerült és el kell ismerni, a Puskás Akadémia jobb volt nálunk, megérdemelten nyert."

Vajon oka lehet a gyengébb teljesítménynek, hogy a Budapest Honvéd elleni mérkőzés elhalasztása és a válogatott szünet miatt közel három hétig nem léptünk pályára?

"Talán benne van ez is, igen" - válaszolta balhátvédünk. "Magyarázat viszont nem lehet a vereségre, az ilyen helyzetekhez alkalmazkodnunk kell. Biztos vagyok benne, hogy ebből is tanulni fogunk."

Ahogyan abból is, hogy eredménykényszerben se nyíljunk ki hátul, mert Felcsúton ez pecsételte meg a sorsunkat. 0-1 után nyomás alá helyeztük a Puskás Akadémia védelmét, irányítottuk a játékot, ám ellenfelünk a labdaszerzések után átrohant a mieinken és eldöntötte a három pont sorsát.

"Különösen rossz pillanatban jött a Puskás Akadémia második gólja. Ha akkor, a második félidő elején sikerült volna betalálnunk, úgy érzem, a folytatásban egyenlíthettünk volna. Ez is egy tanulság, egy tapasztalat, amit a későbbiekben hasznosítani fogunk" - mondta játékosunk.

Kirják Henrik Szolnokon és a Vasasnál, majd Győrben és a szombathelyi Illés Akadémián nevelkedett. 2017 nyarán igazolt Budafokra és negyvenhét mérkőzést játszott klubunk színeiben az NB II-ben. 

"Az élvonalban lényegesen gyorsabb a játék, mint a másodosztályban, gyorsabban kellett gondolkodni és reagálni a történésekre. Annak örülök, hogy a második félidőben sikerült egy nagyot mentenem, amikor Luciano Slagveer egy az egyben tört a kapunkra. Ugyanakkor tudom, még többet kell hozzátennem ahhoz, hogy állandósítsam a helyem a kezdőcsapatban" - fogalmazott balhátvédünk.